Gradvis øker flytrafikken igjen

window plane wing photography

Spania registrerte nesten 6000 flyreiser i løpet av den siste uken i juni, opp 66,6% sammenlignet med uken før (3 523 landinger og avganger). Flytrafikken har skutt i været til destinasjoner som Palma med en økning på 177,6%, mens andre som Madrid har hatt en økning på 32%. Balearene har vært destinasjonen valgt av Lufthansa og flere turoperatører for å gjenoppstarte turistnæringen. Til tross for oppgangen var imidlertid fortsatt trafikken 86,6% lavere enn i samme uken i fjor.  Reiselivssektoren begynner å komme seg litt etter litt, etter mer enn tre måneder med total stans. Flytrafikken bør fortsette å forbedre seg etter hvert som flyselskapene og turoperatørene fortsetter å øke sin aktivitet, selv fra nivåer «nær null» (ned 98,9% år / år i mai).   Usikkerheten er fremdeles veldig høy og turismegjenvinningen vil være veldig progressiv. Full normalisering kan man ikke vente før det foreligger en vaksine, noe som i beste fall kan ta 6-12 måneder.

AV:TOM BJØRNØ

person holding paper plane

Relaterte artikler

Gradvis øker flytrafikken igjen

window plane wing photography

Spania registrerte nesten 6000 flyreiser i løpet av den siste uken i juni, opp 66,6% sammenlignet med uken før (3 523 landinger og avganger). Flytrafikken har skutt i været til destinasjoner som Palma med en økning på 177,6%, mens andre som Madrid har hatt en økning på 32%. Balearene har vært destinasjonen valgt av Lufthansa og flere turoperatører for å gjenoppstarte turistnæringen. Til tross for oppgangen var imidlertid fortsatt trafikken 86,6% lavere enn i samme uken i fjor.  Reiselivssektoren begynner å komme seg litt etter litt, etter mer enn tre måneder med total stans. Flytrafikken bør fortsette å forbedre seg etter hvert som flyselskapene og turoperatørene fortsetter å øke sin aktivitet, selv fra nivåer «nær null» (ned 98,9% år / år i mai).   Usikkerheten er fremdeles veldig høy og turismegjenvinningen vil være veldig progressiv. Full normalisering kan man ikke vente før det foreligger en vaksine, noe som i beste fall kan ta 6-12 måneder.

AV:TOM BJØRNØ

person holding paper plane

Relaterte artikler