Røyking er forbudt på Albir-stranden.

person holding white cigarette stick

ALFAZ DEL PI kommune har erklært den populære stranden som en røykfri sone i tråd med et initiativ fremmet av Valencias regionsregjering. Det følger enda strengere enn sentrale myndighetsbegrensninger som forbyr røyking offentlig hvis en avstand på to meter fra andre ikke kan opprettholdes. Lokalråd for helse, Marisa Cortés, sa at avgjørelsen ble tatt etter advarsler om røyking og koronavirussmitte. Hun sa at rådet er «mottakelig for advarsler fra eksperter, epidemiologer og pneumologer, om at tobakkforbruk øker muligheten for overføring av koronavirus».

«- Administrasjoner er blitt bedt om å handle og avgrense noen offentlige rom, som for eksempel strender, der de anser at folk ikke skal røyke, ettersom både røykere og ikke-røykere risikerer å bli smittet med Covid-19,» la Cortés til. Hun fortsatte med å si at dette styrker byens posisjon som et «ansvarlig» og «sunt turistmål».  Et teknisk team forbereder for tiden regelverket, men den innledende fasen vil være en holdningskampanje før bøter deles ut, noe som gjør det klart at det ikke bare er tobakk som er forbudt, men også bruk av innåndingsanordninger som vannpiper,  elektroniske sigaretter og damp.

I tillegg til å være et helsetiltak, er beslutningen også «rettet mot å ta vare på det verdifulle miljøet til Alfaz, en kommune som er spesielt forpliktet til bevaring og formidling av naturarven», sa rådmann for miljø og strender, Luis Morant. Rådet er ekstremt stolt av Albirs El Raco-strand, og med rette, da det er en av seks bystrender i Spania som kan skryte av å ha fått 34 blå flagg. “- Fra nå av må vi legge til et nytt identifikasjonsflagg ved Playa de Raco, som en røykfri strand, som ikke bare anerkjenner kvaliteten på vannet og tjenestene, men miljøforpliktelsen til både rådet og brukerne. ”

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler