Politisk vold øker i Spania

Universidad San Antonio i Murcia har fordømt det «hat» som vises av venstreradikale ekstremister som brutalt slo en gruppe studenter fordi de hadde på seg skjorter som annonserte navnet på deres høyskole.  En talsmann for Policia Nacional sa i en uttalelse at to menn er blitt arrestert med mistanke om overfall og for å ha begått alvorlige forbrytelser mot grunnleggende rettigheter (hatkriminalitet) etter å ha angrepet elevene i en bar i Murcia på grunn av  klærne deres.

Ifølge lokale medier uttrykte de mistenkte sitt sinne over skjortene, med trusler, før en av mennene «uten varsel» begynte å slå en mannlig student fra gruppen.  En student som kom til for å hjelpe, fikk en flaske knust mot hodet,  hvilket medførte at han trengte legehjelp. Etter å ha avhørt vitner, kunne politiet identifisere de to mennene, som var 19 og 28 år, og som allerede er kjent av politiet for deres bakgrunn og medlemskap i «ultra-venstre grupper», såkalte «antifa», rapporterer den regionale avisen «La verdad».  I en uttalelse sier institusjonen at de vil gi sin fulle støtte til studentene som ble angrepet, uttrykte UCAM  at angrepet «bare kunne være frukten av hat som noen fremmer».

Spania har sett økende ekstremisme og vold fra radikale venstre de siste årene. Eksemplene er flere,blant annet en 20 år gammel kvinne som ble slått av mer enn et dusin  ungdommer med hettegensere fordi hun hadde på seg et armbånd som inneholdt nasjonalflagget.I desember i fjor ble 55 år gamle Víctor Láinez slått ihjel utenfor en bar i Zaragoza etter at han ble angrepet av ytre venstre ekstremister fordi  han bar det spanske flaggets farger på armene sine. Antifa (antifascister) er et fenomen på begge sider av Atlanteren. De bruker vold mot fredelige mennesker. I lang tid har Antifa satt sitt preg på amerikanske campus og politiske møter. De føler seg kallet til å bestemme hvem som skal få lov til å si noe offentlig. Hvis noen uønskede likevel trosser deres vilje, blir de møtt med vold.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler