Bøtelegger for ukontrollert dumping

 Byrådet i l’Alfàs del Pi har bare i løpet av de siste 15 dagene bøtelagt 7 personer eller selskap for ukontrollerte utslipp i kommunen, som må betale de påfølgende bøtene. Beløpene varierer fra 600 til 1500 euro.

Bystyret i l’Alfàs del Pi har forsterket overvåkingen av ulovlig dumping av søppel,  og «i møte med noen gjengangeres konstante overgrep» tar kommunen endelig grep.  Kommunen minner også  om at både bruk av leveringsteder og hentingstjenesten er gratis tjenester. Det er derfor uforståelig at noen da må dumpe søppel i naturen og andre steder der det er forbudt.

Det lokale politiet og kommunearbeidere har identifisert og sanksjonert 7 personer og selskaper for overtredelser av forskjellige slag, alle knyttet til ulovlig dumping av beskjæringsrester, eiendeler og rusk. Kommunen har appellert til innbyggersamarbeid «for omsorg for miljøet og for bildet av byen vår», og bedt om at bystyret blir informert direkte om de som kaster avfall der det ikke er lov. «Selv om de kan følge hver bedre sak med bilder», legger ordføreren til, «siden selv om flertallet av menneskene opptrer ansvarlig, insisterer en liten gruppe troløse på å deponere avfall, søppel og dumper det utenfor de etablerte punktene, der de finner det hensiktsmessig «.

Det er nettopp de som bryter lovene som  rådmann   for borgernes sikkerhet, Toni Such,  har tatt opp. «Vi er fast bestemt på å oppdage og straffe denne oppførselen som er så respektløs for miljøet.» For øyeblikket varierer bøtene  når avfallshåndteringen ikke blir utført på riktig måte fra 600 til 1500 euro, avhengig av hvor alvorlig utslipp av avfallet er, men vi er villige til å gå gjennom kommuneforordningen igjen for å  øke beløpene om nødvendig » .

Det er to rene punkter, i l’Albir og i sentrum av l’Alfàs, på gatene Tauró og Reino Unido, hvor det er mulig å deponere husholdningsavfall på riktig måte. I tillegg gjør SAV, konsesjonærfirmaet for renovasjonstjenesten, tilgjengelig for publikum et gratis telefonnummer -900.102.952- som kan ringes for å avklare tvil, be om informasjon og også gjøre avtaler for resirkulering av husholdningsvarer og store ting.

Kilde: ahoramarinabaixa.es

Relaterte artikler