Forstyrret påskeprosesjonen

En gruppe enslige mindreårige flyktninger fra vandrerhjemmet Bermúdez de Castro i Granada forstyrret den katolske prosesjonen tidlig på skjærtorsdag morgen. Heldigvis forhindret den raske inngripen fra politiet alvorlige hendelser.

Total raseri i Granada. Opptoget hadde vært på vei i omtrent halvannen time, og mens det gikk nedover Cuesta del Chapiz begynte et stort antall gjenstander å regne ned over de tilstedeværende. Alle disse prosjektilene kom fra migrant-boligen nevnt ovenfor, noe flere kilder bekreftet.

Presidenten for Vox Granada, Onofre Miralles, fordømte hendelsene gjennom sine nettverk: «I går hadde jeg æren av å følge prosesjonen. Jeg ble informert om at gjenstander ble kastet mot prosesjonen fra mottaket for mindreårige migranter. De er rettet mot vår kultur og vår tradisjon. Jeg krever handling fra regionen Andalusia».  Dette er det femtende angrepet på en katolsk prosesjon under påskehelgenen, og det vil dessverre ikke være den siste. Sist søndag hadde en gruppe nordafrikanere forsøkt å angripe påskeprosesjonen i El Vendrell (Tarragona).

Relaterte artikler