CNN gir etter for beviser

Nyhetsnettverket CNN, som gjentatte ganger har forsvart sin stjerneprogramleder Chris Cuomo, bestemte seg til slutt for å suspendere ham på ubestemt tid etter at det ble kjent at journalisten brukte kildene sine for å favorisere broren sin, tidligere New York-guvernør Andrew Cuomo.

CNN erkjente «et høyere nivå av involvering» [i Chris Cuomos forsøk på å hjelpe broren] «enn de tidligere visste.» Nettverket  annonserte  at det vil suspendere sin stjernevert  Chris Cuomo  mens det evaluerer oppførselen hans etter de sjokkerende avsløringene av New Yorks statsadvokats etterforskning av broren hans, den tidligere demokratiske  guvernør Andrew Cuomo .   New York riksadvokatens kontor  utgitte  transkripsjoner og bevis på mandag kastet nytt lys over Chris Cuomo engasjement i sin brors forsvar,» rapporterte    CNN  tirsdag kveld.  «Dokumentene, som vi ikke kjente til før de ble offentliggjort, reiser alvorlig tvil. Da Chris innrømmet at han hadde gitt råd til brorens stab, brøt han reglene våre og vi erkjente det offentlig (…) Disse dokumentene peker imidlertid på et høyere nivå av involvering i brorens innsats enn vi tidligere visste. Som et resultat har vi suspendert Chris på ubestemt tid, i påvente av ytterligere evaluering, sa CNN.

Chris, som frem til i dag var en stjerneprogramleder for CNN, hadde klart å få sin arbeidsgiver, et av de største nyhetsnettverkene i landet, gjentatte ganger i forsvar mot skandaler som ødela hans image som journalist. Mens dusinvis av kommunikatører  krevde Cuomos avgang, holdt TV-nettverket ham på skjermen og skapte tvil om undersøkelsene til New Yorks statsadvokatkontor. Tekstmeldinger  publisert  av statsadvokater  viste  at Andrew Cuomos øverste assistent, Melissa DeRosa, tidligere hadde fått vite om rapporter som dukket opp i utsalgssteder som  The New Yorker , takket være Chris Cuomo som avslører detaljer. Påtalemyndighetens avsløring motsier nyhetsankeret som  i august  sa: «Jeg har aldri ringt pressen om min brors situasjon.»

Etter å ha kjent til den offisielle etterforskningen, foretrakk CNN å tvile og kunngjorde at de ville etterforske saken. «De tusenvis av sider med ekstra utskrifter og bevis som ble utgitt i dag av statsadvokaten i New York fortjener en grundig gjennomgang og vurdering,»  sa  CNN i en uttalelse. «Vi vil ha samtaler og søke ytterligere klarhet om dens betydning når det gjelder CNN i de kommende dagene,» la TV-nettverket til, som sa de var vantro til undersøkelsene. Cuomo forble på skjermen til i dag til tross for dusinvis av klager som involverte ham som å motta  prioriterte tester  for COVID-19,  råd til broren for å unngå presseanklager for seksuell trakassering, og seksuell trakassering-skandalen som   programlederen selv har innrømmet.

I mai avslørte nettverket  at det ikke hadde noen planer om å sanksjonere Chris Cuomo for å ha rådgitt broren sin i å utarbeide en strategi for å forsvare seg mot anklager om seksuell trakassering.  «Chris har ikke vært involvert i CNNs omfattende dekning av anklagene mot guvernør Cuomo, verken på lufta eller bak kulissene. Delvis fordi, som han sa på showet sitt, han aldri kunne være objektiv. Men også fordi han ofte fungerer som en klangbunn for broren sin,  sa  en talsperson for CNN. «Det var imidlertid upassende å delta i samtaler som inkluderte medlemmer av guvernørens stab, noe Chris erkjenner. Han vil ikke delta i slike samtaler i fremtiden, la han til. Siden Cuomo har vært involvert i sine egne skandaler og brorens skandaler, har han mottatt utallig kritikk fra andre kommunikatører som anklager ham for brudd på de etiske retningslinjene, og også påpekt overfor CNN å stadig renvaske bildet av deres programlederstjerne.

«Hvis denne historien er nøyaktig, beskriver den en rekke sjokkerende etiske brudd – lovbrudd som kan utløses i alle andre medier,»  skrev Rolling  Stone  -sjefredaktør  Noah Schachtman.  «For å være tydelig, hvis noen andre på CNNs liste gjorde dette, ville de ikke bare bli sparket, men inkludert på svartelisten for journalistikk,»  insisterte  MSNBC-spaltist Eric Michael Garcia.  Det er vanskelig å forestille seg at en nyhetssjef holder Chris Cuomo i staben etter dagens avsløringer. På den annen side, som CNN liker å si, ‘DETTE er CNN,’»  twitret  professor Bill Grueskin ved Columbia School of Journalism.

Fox News-bidragsyter Joe Concha  kritiserte  CNN for å ha  Chris Cuomo på  lufta mens TV-nettverket annonserte etterforskningen. Han avviste at programlederen, til tross for at han var en trend på sosiale nettverk, ikke nevnte noe om etterforskningen. «Jeg slo på CNN i går kveld klokken ni og Chris Cuomo er på lufta. Han nevnte selvfølgelig ingen av disse tekstmeldingene som ble lagt ut og hvorfor det var et populært tema på Twitter. Det er som om det ikke er noe å se her …», sa Concha.  Det bør huskes at Cuomo ble anklaget for seksuell trakassering av  TV-nyhetsprodusent Shelley Ross, som  hevdet  at han tok tak i baken hennes i 2005 da de to jobbet på ABC News. Chris Cuomo  innrømmet  hva som skjedde, men CNN har ikke nevnt noe om det så langt. Nylig ble det  kjent  at seertallet for showet «Cuomo Prime Time» falt til 684 000 seere totalt. Det laveste nivået på programmet siden lanseringen for tre år siden.

Relaterte artikler