Katastrofal økning i hjertelidelser hos aktive idrettsutøvere

person holding gas grenade

Fotballfans over hele verden har ikke vært i stand til å ignorere den plutselige økningen av spillere som kollapser på banen på grunn av tilsynelatende hjerterelaterte hendelser. Det har vært klart i noen tid at det er en sammenheng mellom hjertebetennelse og COVID-19-vaksiner, men media har kontinuerlig referert til femdoblingen av hjertebegivenheter blant eliteidrettsutøvere rundt om i verden som en tilfeldighet. Meldingene om idrettsutøvere som plutselig kollapser har økt merkbart den siste tiden. Hjerteproblemer som hjertebetennelse er ofte årsaken – en av de kjente livstruende bivirkningene av Covid-vaksiner, som til og med produsentene selv advarer mot.

Det nåværende fenomenet er også tydelig hvis du bare ser på Wikipedia på listen over fotballspillere som kollapset og døde. Året 2021 skiller seg ut med 13 meldinger så langt. Ingen Aldri  har flere fotballspillere dødd under en kamp . Og denne listen går tilbake til år 1889. Så det er virkelig en historisk begivenhet. Mainstream media er merkelig uinteressert i denne store globale historien. Nettstedet Wochenblick utarbeidet en referert liste over hjertetilfellene i oktober, mens et annet nettsted  Granite Grok publiserte en ny liste over idrettsutøvere som kollapset på banen. Andre  listet også opp disse  hendelsene , med noen tilfeller overlappende.

Men disse inkluderer ikke den filippinske profesjonelle basketballstjernen Roider Cabrera som onsdag kollapset under turneringsspill i Pasig City. The Tribune fra Filippinene rapporterte at han hadde en hjertestans. Roider Cabrera mistet senere bevisstheten inne i garderoben før han umiddelbart ble fraktet til sykehus hvor han ble diagnostisert med dødelig arytmi ifølge et lokalt nyhetssted. Mange toppidrettsutøvere fra både Europa og USA har rapportert om alvorlige bivirkninger etter et Covid-vaksinen. For den franske profesjonelle tennisspilleren Jérémy Chardy har det betydd slutten på karrieren. Chardy, tidligere rangert som 73 i verden, sa at han ikke har vært i stand til å trene og spille. «Siden jeg fikk vaksinen min [mellom OL og US Open], har jeg et problem, jeg har en rekke problemer. Som et resultat kan jeg ikke trene, jeg kan ikke spille.»

Den islandske profesjonelle fotballspilleren Emil Pálsson (28) kollapset i kampen mellom   Sogndal IL og Stjørdals/Blink. Som rapportert av det tyske avisen Bild kollapset Pálsson under kampen, ifølge NRK og  VG. Ifølge klubben hans fikk han hjertestans og måtte gjenopplives. Denne uken, den 24. november, midt i andre halvdel av kampen mellom Reading FC og Sheffield United, kollapset Sheffield-spiller John Fleck (30) plutselig på banen på grunn av en hjertehendelse og måtte fraktes til sykehus.  

Så sent som sist lørdag, i kampen mellom Manchester United og Norwich, måtte svensken Vicor Lindeløf forlate banen etter å ha kollapset med smerter i brystet.   I en nylig hendelse falt Adama Traore fra sheriff Tiraspol om på banen og klemte seg til brystet i en Champions League-kamp mot Real Madrid. Teamet hans har imidlertid ikke gitt ut informasjon om hva som forårsaket brystsmertene.  I juni kollapset den danske midtbanespilleren Christian Eriksen under en EM 2020-kamp (som hadde blitt skjøvet til 2021 på grunn av pandemien) og fikk hjertestans. Han skal ha tvitret om at han fikk  Covid-vaksinen i mai, men tweeten er ikke lenger tilgjengelig. 29-åringen fikk montert en implanterbar cardioverter-defibrillator (ICD) for å korrigere hans uregelmessige hjerterytme og forventes å si opp kontrakten med Inter Milan, siden han ikke lenger er kvalifisert til å spille i Italia på grunn av hjerteproblemet. 

I en annen nylig hendelse ble 33 år gamle Sergio Aguero fra FC Barcelona tvunget av banen i lagets kamp mot Alaves med brystsmerter. Han ble deretter diagnostisert med en hjertearytmi som vil føre til at han tilbringer minst tre måneder på hvile. Den argentinske spilleren hadde nylig blitt med på laget, da han ble gitt en omfattende fysisk eksamen, noe som gjorde at det virket usannsynlig at dette var en forhåndseksisterende tilstand for ham. Interessant nok hadde han nylig dukket opp i en annonse for Catalunya-regionens helseavdeling som oppfordret folk i alderen 12 år og eldre til å få en covid-19-vaksine.  

I Montana døde en fotballspiller Jedd Hoffman fra Park City High School   denne måneden, nesten en uke etter å ha kollapset på banen under trening. Dette er tilfeller som ennå ikke er oppført i det pågående blodbadet som jabbene har utløst. Nedenfor er en sjokkerende lang liste over idrettsutøvere som kollapset forrige måned på grunn av hjerteproblemer eller sirkulasjonsforstyrrelser som slag. Dessverre var noen av disse hendelsene dødelige for de ofte svært unge idrettsutøverne. Tallene er alarmerende, spesielt med tanke på obligatoriske Covid-skudd.

(1) Ved møtet mellom PGS E Bosico og Romeo Menti (Allerona Scalo) i Umbria/Italia 2. oktober 2021 kollapser en «ung spiller» fra det gjestende laget uten noen ytre påvirkning og blir fraktet til sykehuset.

(2) Martin Lefèvre (16) fra FC Agneaux kollapser uten tidligere sykdommer med et slag under kampen mot FC Saint-Lô Manche 2. oktober 2021. Han er lam på den ene siden og har ingen evne til å snakke.

(3) Niels de Wolf, 27, fra den belgiske fotballklubben White Star Sombeke, fikk hjertestans umiddelbart etter kampen mot Verrebroek 3. oktober 2021, ble gjenopplivet med hjertestarter, men døde på sykehus 6. oktober 2021.

(4) Arcisate, provinsen Varese, Italia: Amatørkampen mellom Valceresio og Tradate (Prima Categoria, Girone A) avlyses etter 20 minutter etter at dommeren har vært utsatt for en medisinsk nødsituasjon. Melding fra 3. oktober 2021.

(5) Timucin Sen fra Germania Großkrotzenburg blir byttet ut 3. oktober 2021 i kampen mot Spvgg. Oberrad. Han kollapset etter ti minutter ut i kampen og ble kjørt til en klinikk i Gelnhausen.

(6) Den 3. oktober 2021 avlyste dommer Öner Calik, i midten av 30-årene, kampen mellom VfB Waltrop II og Vinnum II på grunn av sine egne helseproblemer og ble fraktet til sykehuset av legevakten.

(7) Den 4. oktober 2021 kollapset en ansvarlig for SV SW Frömern på banen før kampen mot Kamener SC.

(8) Cleveland, Ohio, USA: Elias Abou Nassif (44) får hjertestans i treningsstudioet og kan reddes ved å bruke en defibrillator. Melding fra 5. oktober 2021

(9) Lecco (Italia), 7. oktober 2021: 17 år gammel idrettsutøver fra Colverde kollapser under trening med hjertestans. Defibrillatorinnsats. Han kjemper nå for livet på intensivavdelingen ved Lecco sykehus.

(10) AH-spiller (49) fra SC Massay i Frankrike får et dødelig hjerteinfarkt under en kamp 8. oktober 2021.

(11) Golfcaddien Alberto Olguín fra Mexico kollapser død på det niende hullet i turneringen i Nuevo Vallarta (Mexico). Melding fra 9. oktober 2021.

(12) England: I League One-kampen mellom Ipswich Town og Shrewsbury 9. oktober 2021, må Shrewsburys profesjonelle spiss Ryan Bowman (29) tas av banen etter en god halvtimes spill med ekstreme hjertearytmier og puls. på 250 og behandlet med hjertestarter.

(13) Pompeo Tretola, en 18 år gammel fotballspiller fra FC Matese, kollapser under kampen mot Vastese Calcio 10.10.2021 uten noen advarselsskilt. Han er senere fraktet til sykehus.

(14) Normandie, Frankrike: Etter oppvarming før kampen mellom Saint-James og Avranches 10. oktober 2021, får en 40 år gammel spiller fra Saint-James et hjerteinfarkt og blir reddet av en brannmedisiner på laget til Avranches.

(15) 59 år gammel langdistanseløper fra Biella dør av hjertesvikt i et løp i Nord-Italia. Melding fra 10.10.2021.

(16) I kampen mellom Wacker Mecklenbeck og Fortuna Freudenberg i Women’s Westphalia League den 10. oktober 2021 kollapset en spiller uten påvirkning og ble fraktet til Münster universitetssykehus.

(17) Argentina: Ordfører Guillermo Mercado (50) døde av hjertestans etter å ha deltatt i langdistanseløpet «Aventura de Cerezal» . Melding fra 10.11.2021.

(18) På Boston Marathon 11. oktober 2021 kollapset maratonstjernen Megan Roth etter åtte mil med løp med hjertestans. Hun kan reddes og venter på at en hjertestarter skal implanteres.

(19) NBA-spiller Brandon Godwin fra Atlanta Hawks forklarer at Covid-vaksinasjonen hadde forårsaket alvorlige bivirkninger for ham, noe som ville bety at han ikke bare måtte avslutte sesongen, men muligens hele karrieren. Melding fra 12. oktober 2021.

(20) Le Havre, Frankrike: En 27 år gammel politimann får et dødelig hjerteinfarkt mens han jogger. Nyheter fra 12. oktober 2021.

(21) Ferran Duran, spiller fra 4 Catalan League (27), fikk hjertestans fem ganger under en kamp 12. oktober 2021 og overlevde mirakuløst.

(22) Frankrike: Spilleren Christophe Da Silva fra Saint Avé kollapser med hjertestans i AH Cup-kampen mellom Locqueltas-fotballspillerne og Saint Avé. Melding fra 13.10.2021

(23) Ensenada, Mexico: Den 16 år gamle studenten Héctor Manuel Mendoza dør av et «fulminant hjerteinfarkt» mens han trener i en sportsklubb. Melding fra 13.10.2021.

(24) Brasil: Atletico Goianienses ungdomsfotballspiller Fellipe de Jesus Moreira får et hjerteinfarkt på treningssenteret og senere et nytt hjerteinfarkt på legevakten. Nå kjemper han for livet på intensivavdelingen. Nyheter fra 14. oktober 2021.

(25) Den neste dommeren som bryter sammen og dør under en kamp: skjedde i Kreisliga B-kampen mellom SC Daisbach og FSV Taunusstein i Aarbergen om kvelden 14. oktober 2021.

(26) Den profesjonelle syklisten og den flerfoldige italienske tidsrittmesteren Gianni Moscon (27) er i ferd med å få en kateterablasjon på grunn av hjertearytmi. Nyheter fra 14. oktober 2021.

(27) Joe Plant fra Whitby (Yorkshire, England) lider i 2021 på en løpekonkurranse for alle British Heart Foundation en hjertestans klokken 14:10, rapporterte han selv.

(28) Lars Schneider, trener for TV Braach, trekker seg på grunn av mangel på styrke etter at han kollapset med hjertearytmier under kampen i distriktsligaen A Hersfeld/Rotenburg mot SG Nentershausen-Weißenhasel-Solz i Solz og måtte fraktes til klinikk. Melding fra 14.10.2021.

(29) Treviso, Italia: 53 år gammel AH-spiller får et hjerteinfarkt mens han trener 14. oktober 2021. Han kunne holdes i live av medspillere.

(30) Australia: 14 år gamle student Ava Azzopardi får hjertestans under kampen mellom Runaway Bay og Magic United på Surfers Paradise Apollo Soccer Club. Hun blir gjenopplivet av ni redningsarbeidere, lagt i kunstig koma og kjemper nå for livet på sykehuset. Nyheter fra 15. oktober 2021.

(31) Ved håndball 3G Bundesliga-kampen i Wuppertal mellom Bergisches HC og HSG Wetzlar 16. oktober 2021 kollapset en tilskuer med hjertestans ikke bare under kampen (dette førte til at kampen ble avbrutt); etter kampen fikk en annen tilskuer også hjertestans.

(32) En 16 år gammel gutt fra Idaho kollapser når han løfter vekter med hjertestans. Han våkner etter to dager i koma, men er «ekstremt forvirret» og har ingen korttidshukommelse. Nyheter fra 16. oktober 2021.

(33) Camposampiero, provinsen Padua, Italia: Den 37 år gamle legen Filippo Morando dør mens han jogger. Ambulansen som flys inn med helikopter kan ikke lenger gjøre noe da det er for sent. Melding fra 17.10.2021.

(34) Premier League-kampen mellom Newcastle United og Tottenham FC 17. oktober 2021 ble suspendert på grunn av en medisinsk nødsituasjon på tribunen.

(35) Haitem Jabeur Fathallah, 32, en Fortitudo Messina basketballspiller, får hjertestans under kampen og dør på sykehus. Melding fra 17.10.2021.

(36) Blumenau, Brasil: Tidligere FC Brusque-fotballspiller fra den brasilianske andredivisjonen, Adans Joao Santos Alencar (38), får en dødelig hjertestans i en footvolley-turnering. Melding fra 17.10.2021.

(37) Lombardia, Italia: En 40 år gammel syklist stopper på grunn av «medisinsk nødstilfelle» den , faller til bakken, blir fraktet til sykehus med redningshelikopter Rho. Melding fra 17.10.2021.

(38) Waseem Aslam fra Bradford (England) avbryter en fotballkamp som lider av hjertestans. Han kunne bli reddet av venner. Melding fra 18. oktober 2021.

(39) En 26 år gammel løper kollapser etter hjertestans i Detroit Free Press Marathon. To politifolk redder ham med brystkompresjoner. Etter det ble han behandlet på sykehuset. Melding fra 19. oktober 2021.

(40) Hjertearytmier tvinger fotballstjernen Sabrina Soravilla til å avslutte karrieren 19. oktober 2021 etter 68 landskamper for Uruguay.

(41) Real Murcias Antonio López måtte trekke seg i en alder av 32 på grunn av en hjertesykdom. Melding fra 19. oktober 2021.

(42) En 41 år gammel amatørfotballspiller i Brasil dør av hjertestans i en kamp. Det skjedde 19. oktober 2021 i Nao-me-toque (Rio Grande do Sul).

(43) Henry, en tenåring fra Halifax, England, er anerkjent for å ha reddet livet til sin 56 år gamle far etter en hjertestans mens han jogget i mars. Melding fra 20. oktober 2021.

(44) Ved førstedivisjonskampen mellom Osasuna og Granada i Pamplona 22. oktober 2021 får en hjemmelagsfan hjertestans og dør på sykehus.

(45) Dieppe, Frankrike: En jogger kollapser mens han løper med hjertestans. Han blir reddet av to politifolk på patruljen. Melding fra 22.10.2021.

(46) Acerra (Italia): Remigio Gova. En basketballdommer og sykepleier, i Italia uunngåelig «vaksinert» mot Covid, bare 30 år gammel «døde i søvne». Melding fra 23. oktober 2021.

(47) En dobbel medisinsk nødsituasjon på et engelsk stadion 23.10.2021 under Championship League-kampen mellom West Brom og Bristol City. Hjertestarter brukt, spillet måtte utsettes to ganger.

(48) Den belgiske fotballspilleren (37) fikk hjertestans i garderoben etter at klubbens kamp 24. oktober 2021 ble gjenopplivet, men døde på sykehus.

(49) Frankrike: 43 år gammel amerikansk Montgascon-målvakt dør av hjertestans ved pause. Det skjedde 24. oktober 2021 på La Bâtie-Montgascon stadion.

(50) En 53-åring får en trippel hjertestans i Bilbao halvmaraton og dør som et resultat. Melding fra 24. oktober 2021.

(51) Tevita Brice, 28, fra Montclair Rugby Football Club, USA, kollapset på banen med et hjerteinfarkt. I kritisk tilstand. Melding fra 25.10.2021.

(52) Dødelig hjertestans ved et fjellløpearrangement i de italienske alpene 24. oktober 2021. Offeret er Bruno Taffarel (56) fra Cordenons.

(53) En hjertestans av en spiller overskygget toppkampen i A2 Dortmunds regionale fotballiga. Spilleren fra SG Gahmen ble innlagt på sykehus 24.10.2021. Det berørte laget hadde spilt mot Eving Selimiye Spor.

(54) Nocera Umbra, Italia: Idrettslærer og fotballtrener Mario Mingarelli fikk dødelig hjertestans under lagets kamp 24. oktober 2021 i en alder av 69.

(55) Amatørkampen mellom Frugesport (Ravenna) og Vaccolino (Prima Categoria, Girone F) blir avlyst etter 32 minutter fordi den «unge» dommeren lider av en medisinsk nødsituasjon. Melding fra 26.10.2021.

(56) 17 år gamle Elly Böttcher fra Rostocker FC kollapset bevisstløs under bortekampen i Hohen Neuendorf i Frauen Regionalliga Nordost 24. oktober 2021 uten innblanding og ble fraktet til sykehus. Spillet ble stoppet etter hendelsen.

(57) En 20 år gammel italiener kollapser når han kjører skateboard med hjertestans og kjemper nå for livet på sykehuset i Verona, hvor han ble fraktet med helikopter. Nyheter fra 25. oktober 2021.

(58) En fan av det belgiske andredivisjonslaget fra Lier kollapset 27. oktober 2021 på stadion med hjerteproblemer og døde på sykehus.

(59) Samme dag (27.10.2021) også i Belgia, cupkampen mot Dender fra Eupen: En fan kollapser med hjertestans og må gjenopplives.

(60) Sassuolo, Italia: En 53 år gammel terrengsyklist får dødelig hjertestans på en terrengtur. Melding fra 27.10.2021.

(61) England: En fan kollapser etter cupkampen Stoke City mot Brentford 27. oktober 2021 foran stadion med hjertestans og dør.

(62) En spiller fra Blau-Weiß Linz fra Ghana (26) kollapser under klubbens hjemmekamp mot Hartberg og blir fraktet til sykehus. Det skjedde 27. oktober 2021 i åttendedelsfinalen for ÖFB-Pokal. Han er diagnostisert med en medfødt hjerterytmeforstyrrelse og ble hjulpet med hjertestarter.

(63) Pakistan: Den 30 år gamle spilleren Muhammad Islam fra FC Raziq Chaman får et hjerteinfarkt midt i kampen mot Millat Club og dør. Melding fra 28.10.2021.

(64) Den svensk-irakiske spilleren Aimar Sher fra den italienske førstedivisjonsklubben Spezia Calcio kollapser under trening og blir fraktet til sykehus. Melding fra 28.10.2021.

(65) Pennsylvania, USA: En 12 år gammel elev ved Chartiers Valley Middle School kollapser mens han spiller basketball i kroppsøvingstimen uten hjelp og dør. Melding fra 28.10.2021.

(66) Barcelona-stjernen Sergio Aguero (33) blir plutselig andpusten under seriekampen mot Deportivo Alaves, tar tak i brystet og kollapser. Den argentinske landslagsspilleren må nå ta en pause på minst tre måneder. For noen måneder siden led han av en alvorlig koronainfeksjon. Melding fra 30.10.2021

(67) Under ICE ishockeyligakampen kollapser Boris Sadecky (24) fra Bratislava Capitals på isen uten innblanding utenfra. Han dør fem dager senere. Det kommer senere frem at han led av «mild myokarditt» på kampdagen. Melding fra 30.10.2021

(68) Eleven og fotballtreneren for La Salle High School-laget i Pennsylvania, USA Blake Barklage døde etter et hjerteinfarkt i helgen. Melding fra 1.11.2021.

(69) Argentina: Fotballspilleren Ronald Biglione dør etter 2. vaksinasjon på grunn av trombose – en velkjent bivirkning av vaksinasjonene som produsentene selv advarte mot. Han ble behandlet på Cordoba sykehus i to uker.

Nå stopper også disse hendelsene kamper av en annen grunn, ettersom flere fans nylig opplevde massive hjerteinfarkt på tribunen mens de så kamper. Forrige uke måtte både en kamp mellom Southampton og Leicester og en kamp mellom Watford og Chelsea stoppes på grunn av medisinske nødsituasjoner i publikum. På kampen mellom Watford og Chelsea- , som fant sted på Watfords Vicarage Road, førte en tilskuer som fikk hjerteinfarkt i første omgang til at kampen ble suspendert i mer enn en halvtime mens medisinsk personell fra begge lag behandlet tilskueren mens spillerne forlot banen. Begge lag nektet å fortsette kampen før de fikk vite hvordan det gikk med tilskueren, som ble brakt ut av stadion på en båre og ført til et sykehus i nærheten for behandling. I følge et innlegg på Twitter fra Watford Football Club fikk fansen hjertestans og ble stabilisert. Fotballklubben tvitret takk til det medisinske personalet, spillerne og fansen for å ha reagert raskt. Chelsea, som vant kampen 2-1 sendte også en melding om støtte til fansen.

I mellomtiden måtte andre halvdel av en kamp mellom Leicester og Southampton på Saint Mary’s Stadium utsettes i 15 minutter etter at en supporter kollapset i pausen. Fansen ble behandlet inne på stadion og deretter brakt til sykehus. Hendelsene kommer etter en rekke lignende nødsituasjoner som involverer spillere.  Etter hvert som flere av disse hendelsene skjer, blir det vanskeligere for mainstream media og vaksineforsvarere å hevde at det hele på en eller annen måte er en stor tilfeldighet, spesielt i lys av en ny studie publisert i American Journal of Cardiology som fant en statistisk signifikant økning i et hjerte betennelse kjent som myoperikarditt blant vaksinerte menn, spesielt de i alderen 25 til 44. Og med økende antall unge mennesker som får Covid-vaksiner rundt om i verden, er det et problem som vi kan fortsette å se i en stund.

 Kilder inkluderer: ZeroHedge.com, DailyMail.co.uk, freewestmedia.com

Relaterte artikler