Nekter å sende pengene videre

Donasjonene mottatt av «Freedom Convoy 2022»-siden, som overstiger 10 millioner kanadiske dollar ( nesten 70 millioner kroner) og ble samlet inn for å støtte lastebilførere som krever slutten på sanitærpasset i Canada, ble suspendert siden GoFundMe-plattformen   hindret arrangører fra å få tilgang til pengene.

Flere høyreorienterte kanadiske tjenestemenn har foreslått å ta rettslige skritt mot plattformen for å forhindre at midlene blir låst, og tvinger plattformen til å innfri sine forpliktelser.  GoFundMe, et amerikansk selskap underlagt Det demokratiske partiet, sier i uttalelsen at de kun støtter fredelige protester, og at lastebilførerne «har demonstrert med vold». Dette er beviselig usant, siden de ikke i noen video sees å begå voldshandlinger, selv om selskapet hevder at de har begått «verbal vold», «ikke respekterer vitenskap» og har et «hatsk» budskap.

De som faktisk begikk voldshandlinger er Black Lives Matter-demonstrantene, som i juni 2020 gikk ut i gatene i store kanadiske byer og ble med demonstrantene i USA for George Floyd, satte fyr på bygninger, slo hvite mennesker og plyndret butikker.  For å støtte disse protestene, både i USA og i Canada og Europa, ba organisasjonen Black Lives Matter om donasjoner ved flere anledninger gjennom GoFundMe, og i ingen tilfeller holdt selskapet tilbake pengene.

Som Tesla-grunder Elon Musk fremhevet i en tweet, delte GoFundMe-selskapet til og med stolt på Twitter-kontoen sin hvordan en Black Lives Matter-terrorist samlet inn penger med plattformen sin for å overleve i CHOP, et område som den svarte overherredømmegruppen tok med makt i Portland og erklærte det som selvstendig territorium i to uker.

I uttalelsen forsikrer GoFundMe at «vi nå har bevis for at den tidligere fredelige demonstrasjonen har blitt til en okkupasjon, med politirapporter om vold og andre ulovlige aktiviteter.» Av denne grunn, i samsvar med klausulen som forbyr promotering av vold og trakassering, har de fjernet Freedom Convoy 2022-siden fra plattformen.

Selskapet delte ut den første millionen som ble samlet inn til lastebilførere, helt til GoFundMe-ledere stoppet alt. Nå har det blitt kunngjort at ingen mer penger vil bli gitt til Freedom Convoy, men i stedet vil de «arbeide med arrangørene for å sende alle gjenværende midler til troverdige, etablerte veldedige organisasjoner valgt av Freedom Convoy 2022-arrangørene og verifisert av GoFundMe.»

Freedom Convoy startet som svar på et føderalt vaksinemandat pålagt av regjeringen til den venstreorienterte statsministeren Justin Trudeau 15. januar som forbyr uvaksinerte lastebilsjåfører fra å jobbe på mellomstatlige ruter til USA. Men til dags dato presser tilhengere av denne bevegelsen for å oppheve alle Covid-19 helserestriksjoner. Den gode nyheten for Freedom Convoy er at i løpet av de siste timene har GiveSendGo, et nettsted «drevet av Christians for Christians» som prøver å konkurrere mot GoFundMe, gått med på å være vert for donasjonene til kanadiske lastebilsjåfører som ble beslaglagt av Big Tech-selskapet.

Relaterte artikler