«Krig» mellom demokratene

Statue of Liberty, New York under white and blue cloudy skies

Den Hillary Clinton støttede demokraten slo ut Bernie Sanders og AOC-favoritten i delstaten  Ohios primærvalg, noe som førte til en «borgerkrig» mellom partene.

Shontel Brown, støttet av Hillary Clinton og rep. Jim Clyburn, slo en progressiv favoritt i kampen om å vinne kandiduret til primærvalget i  Ohio. Nina Turner var en radikal favoritt blant de røde Bernie Sanders og Alexandria Ocasio-Cortez.  Slaget i Ohio 11. kongressdistrikt ble vanskelig for demokratene da de startet en innbyrdes kamp   om hvem som skulle erstatte den demokratiske representanten Marcia Fudge, som Biden utnevnte som sin boligsekretær. Demokrater gikk til krig mot hverandre i primærvalget, som ble en kamp mellom moderate og liberale fløyer i partiet.   Shontel Brown møter republikaneren Laverne Gore i valget i november. Demokraten er favoritt  til å vinne. 

Samtidig vant en politisk nykommer støttet av Trump et republikansk primærvalg i Ohio   tirsdag kveld, noe som viste hvor stor innflytelse den tidligere presidentens har på sitt parti.  Kullobbyist Mike Carey, som aldri hadde hatt et politisk verv før, slo ut 11 andre republikanere for nominasjonen i Ohio’s 15. kongressdistrikt, for å erstatte tidligere rep. Steve Stivers. Mange av konkurrentene hans  hadde støtte fra republikanere med kjente navn, men manglet Trump på laget.  Carey er favoritt til å vinne det distriktet som tradisjonelt har stemt republikkansk.

– «Flott republikansk seier for Mike Carey. Store tall! Takk til Ohio og alle våre fantastiske amerikanske patrioter. Gratulerer til Mike og hans familie. Han vil aldri svikte deg! ‘, Sa Trump i en uttalelse etter at resultatet var klart.  Carey er en nær venn av Corey Lewandowski, Trumps tidligere kampanjesjef.  – I kveld sendte republikanerne i Ohio sitt 15. kongressdistrikt en klar melding til nasjonen om at president Donald J. Trump uten tvil er leder for vårt parti, sa Carey i en uttalelse etter seieren.  Trump planlegger å engasjere seg i en serie republikanske primærvalg mot neste års valg til Senat og Kongress, spesielt rettet mot de GOP -representantene som støttet han i riksrettssaken etter 6. januar. 

KIlde:  Daily Mail

Relaterte artikler