Sarkastisk om Vaksinasjonspasset

En kafkask, absurd, opprivende og irrasjonell fortelling

Noen skal ha anmeldt Josef K, for en morgen, uten å ha gjort noe galt, ble han arrestert. Utleieren hans, Frau Grubach, hadde en kokk som ga ham frokost hver dag rundt åtte, men denne gangen kom hun ikke. I stedet sto det to mørkegrå herrer ved døren. «Kan vi se vaksinasjonspasset ditt?» spurte de.

Josef K, en enslig og arbeidsledig mann som holdt seg hjemme mesteparten av tiden, visste ikke at han måtte vaksineres, og langt mindre at han måtte ha med seg «vaksinasjonspass», et konsept som han ikke forsto så godt. Det faktum at de to herrene forklarte ham det i detalj. Etter å ha nektet å ha vaksinasjonspass, sertifikat, QR-kode eller andre gyldige og oppdaterte bevis på vaksinasjon, erklærte de to mennene at han ble arrestert. «Men hvorfor holder du meg tilbake?» spurte Josef K, sjenert og høflig, og hatet å være frekk, selv mot fremmede som vekket ham opp ved daggry uten forvarsel.

De to mennene fortsatte med å forklare ham at en forferdelig smittsom sykdom sirkulerte i byen, og at siden vaksiner nå er obligatoriske og han ikke hadde mottatt noen, og heller ikke hadde vaksinasjonsbevis eller pass, setter han folkehelsen i fare.   Josef K svarte at han ikke forsto hvordan han kunne sette noen i fare, langt mindre samfunnet som helhet, siden han aldri hadde hatt sykdommen de snakket om, og derfor ikke kunne smitte noen. Dessuten forlot han nesten ikke huset i disse dager. Men det hjalp ikke.

Disse herrene insisterte på å si at han var en kriminell for ikke å ha gjennomgått denne fortsatt eksperimentelle medisinske prosedyren, som de forsikret ham om var «100 % sikker og effektiv.» «Men hvorfor er denne vaksinen obligatorisk?» spurte han. «Kan det ikke være valgfritt for de som vil vaksinere seg?» De svarte at bare med en 100 % fullvaksinert befolkning, som da betydde to «injeksjoner» pluss en annen «booster» hver sjette måned, kunne byen oppnå «flokkimmunitet», og dermed stoppe spredningen av sykdommen og ende med pandemien.

«Så vaksinen stopper spredningen av sykdommen?» spurte Josef. Her måtte de to herrene stoppe opp i skam og innrømme at vaksinen egentlig ikke stoppet spredningen, og at det faktisk er flere tilfeller siden introduksjonen av vaksinen enn før, men de insisterte på at det var de uvaksinerte som var problemet, fordi de som ikke ble vaksinert var uansvarlige og et dårlig eksempel for resten av befolkningen. Dessuten vil ikke «vaksinepass»-konseptet kunne fungere fullt ut hvis folk ikke får sine obligatoriske vaksinasjoner hver sjette måned.

«Men hvis vaksinen ikke hindrer infeksjon, hva er vitsen med vaksinasjonspass?» spurte Josef. Her stoppet de to herrene igjen i skam, og informerte ham om at hensikten med vaksinasjonspassene var å tvinge folk til å bli vaksinert, slik at de skulle beskyttes mot smitte fra de uvaksinerte, selv om de fortsatt kunne få det fra de vaksinerte, men dette vil i hvert fall kunne gi nyttig oppfølgingsinformasjon for myndighetene. Bare med fullstendig vaksinasjon ville det være mulig for samfunnet å «gå tilbake til det normale».

«Men hvis vi trenger en vaksine hver sjette måned, og et» vaksinepass «for å reise hvor som helst, og vi fortsetter å måtte bære masker innendørs og lider under innesperring hver vinter, og vi vil ikke kan bli kvitt sykdommen, så  hvordan kan dette være en «retur til normalitet?» spurte Josef igjen. Ridderne begynte å miste tålmodigheten. En av dem gjorde en truende gest og den andre blokkerte døren, i tilfelle Josef K prøvde å distrahere dem med kompliserte spørsmål mens han planla en flukt.

Josef K forsto fortsatt ikke hvorfor de forsøkte å arrestere ham, eller hvorfor et «vaksinepass» kunne være nødvendig for alle, friske eller syke, men regler var regler. Videre ga de to mennene beskjed om at han kunne unngå bøter og lange fengselsstraffer ved å følge dem til nærmeste vaksinasjonssenter samme dag. Så han gjorde som bestilt og tok et dobbeltskudd, pluss et par «boosters» samtidig, for sikkerhets skyld. Neste morgen våknet han fra urovekkende drømmer for å finne seg selv forvandlet i sengen sin til et gigantisk insekt. Men det er en annen historie…

Relaterte artikler