Ga seg selv lønnsøkning

bird's-eye view of sitting on bench while discussion

Partido Popular, Vox og Ciudadanos har stemt mot Generalitat Valenciana- budsjettene for 2022, godkjent 22. desember, som øker lønnen til Puig og hans rådgivere fra PSOE, Compromís og Podemos med 2 % .

Siste sesjon for Valencias parlament i 2021 og godkjenning av Generalitat Valenciana-budsjettet for 2022 er avsluttet, med stemmene fra sosialistene, Compromís og Podemos. Et budsjett som beløper seg til  27 967,5 millioner euro, klassifisert som «historiske» av Valencias regjering, og som inkluderer en lønnsøkning på 2 % for sosialisten Ximo Puig, president for Generalitat Valenciana, og hans PSOE-rådgivere, Compromís og Podemos, på linje med Sánchez og hans ministre. I begge tilfeller er det lagt til grunn samme lønnsøkning som fastsatt for tjenestemenn. Slik har det ikke vært i alle institusjoner. Nærmere bestemt, i Diputación de Alicante, blir det ingen lønnsøkninger, som kunngjort av presidenten Carlos Mazón, også president for PP i Valencia.

Mazón forsvarte lønnsstoppen fordi i en tid da innbyggerne har det vanskelig som følge av Covid og krisen den har skapt, anså han det ikke som forsvarlig eller rimelig å øke lønnen til politikere og forvaltningen. Nettopp mangelen på bekymring for problemene som gaten opplever har vært en av kritikkene fra  talspersonen for PP i Valencia Cortes,  María José Catalá,  har fremført til regnskapene til Puig, Oltra og Podemos. Catalá fremhevet også at de tre partiene i den valencianske regjeringen har nektet å senke skatter og minnet om at partiet hans presenterte mer enn 1500 endringer med sikte på å redusere skattebyrden for valenciere.

Relaterte artikler