USA: Vil straffe uvaksinerte

Statue of Liberty, New York under white and blue cloudy skies

Redaksjonen til den 152 år gamle avisen «Salt Lake Tribune» har krevd at Utahs guvernør utplasserer nasjonalgarden for å sikre at personer som ikke er vaksinert mot COVID-19 «ikke ville få lov noe sted». Bruken av en av USAs mest kjente publikasjoner for å drive lobbyvirksomhet til fordel for undertrykkelse av de som ikke er villige til å ta en eksperimentell «vaksine», representerer en av de mest urovekkende utviklinger i 2022.

I 15. januar-utgaven – «Utah-ledere har overgitt seg til covid-pandemien» – beklager avisen at statsledelsen  «avstår fra det hvite flagget for overgivelse i kampen mot covid-19-pandemien». Midt i en rekke klager mot den republikanske guvernøren Spencer Cox, foreslår  Salt Lake Tribune  å utplassere Nasjonalgarden, en reservestyrke av USAs væpnede styrker, for å «sikre at folk uten vaksinasjonsbevis ikke får lov til noe som helst,hvor som helst»:  «Vi kunne ha avvist omicron med et flokkimmunitetsnivå av vaksinasjoner, men det ville ha krevd et vaksinasjonsmandat, noe våre ledere nektet. I stedet får vi: «Ingen kunne ha sett dette komme.» Det er åpenbart usant. De ble fortalt hva de skulle gjøre, og de nektet. Hvis Utah var et virkelig sivilisert sted, ville guvernørens neste trekk være å finne en måte å gi mandat til den typen massevaksinasjonskampanje vi burde ha lansert for et år siden, og gå så langt som å utplassere nasjonalgarden for å sikre at folk uten bevis for vaksinasjon ville   være utestengt, hvor som helst.

Avisredaksjonens  inkluderer tidligere guvernør og mislykket presidentkandidat Jon Huntsmans sønn , som kjøpte seg inn i The Salt Lake Tribune i 2016. Dave Patel, som fungerte som direktør for nasjonale operasjoner ved forsvarsdepartementets Employer Support of the Guard and Reserve under president George W. Bush, er også medlem av redaksjonen sammen med Michelle Quist, en advokat som har vært aktiv i det republikanske partiets fylke og statsoffiser i Utah.  Quist skriver ofte meninger til forsvar for «Aldri Trump» -senator Mitt Romney for avisen, inkludert et stykke 6. mai 2021 som beklager tidligere president Donald Trumps innflytelse på det republikanske partiet «Hvorfor buet de Romney? Fordi de er misfornøyde med at han stemte for riksrett. Trump, igjen. Og den store løgnen,» mente hun. Mens hun angrep Utah-lovgivere som kjempet for valgintegritet, berømmet hun Romneys innvending mot saken i en uttalelse 15. januar 2021: – På den lyse siden har Utah en senator – senator Mitt Romney – som ble anerkjent nasjonalt,  ikke bare for å stå opp mot Trumps løgner om det stjålne valget før opprøret, men  enda mer veltalende etter .

Så for Utah er det fortsatt et ubesvart spørsmål om lederne våre vil sette landet foran partiet eller seg selv foran alle. Og hvis de ikke kan foredle en karakter som Romneys, vil alt godt vi gjør raskt bli diskreditert av de som representerer oss. Avisens oppfordring til militæret om å bruke makt mot uvaksinerte amerikanere følger stadig strengere restriksjoner rundt COVID-19- vaksinasjoner og muligheten til å jobbe og få tilgang til bedrifter.  

En forbløffende meningsmåling fant at nesten halvparten av demokratenes velgere sier at de vil støtte «leirer» for sine amerikanske medborgere som ikke er vaksinert. I følge en ny undersøkelse fra Rasmussen Reporters, støttet 45 prosent ideen om karanteneleirer for uvaksede. Hele 59 prosent av demokratene sa at de støtter en regjeringspolitikk som krever at innbyggerne til enhver tid skal holde seg innesperret i hjemmene sine, bortsett fra i nødstilfeller, hvis de nekter å vaksinere seg. Nedenfor er noen av hovedpunktene fra undersøkelsen:

 – Undersøkelsen fant at 75 % av sannsynlige demokratiske velgere – men bare 21 % av republikanerne og 38 % av ikke-tilknyttede velgere – har en positiv oppfatning av Dr. Fauci. Blant andre funn fra undersøkelsen: – Femtiåtte prosent (58%) av velgerne ville motsette seg et forslag om at føderale eller statlige myndigheter skal bøtelegge amerikanere som velger å ikke få en covid-19-vaksine. Imidlertid vil 55% av demokratiske velgere støtte et slikt forslag, sammenlignet med bare 19% av republikanerne og 25% av ikke-tilknyttede velgere.  – 59 prosent (59 %) av demokratiske velgere ville gå inn for en regjeringspolitikk som krever at innbyggerne forblir innesperret til hjemmene sine til enhver tid, bortsett fra i nødstilfeller, hvis de nekter å få en covid-19-vaksine. Et slikt forslag er motarbeidet av 61 % av alle sannsynlige velgere, inkludert 79 % av republikanerne og 71 % av ikke-tilknyttede velgere.

– Nesten halvparten (48 %) av demokratiske velgere mener føderale og statlige myndigheter bør kunne bøtelegge eller fengsle personer som offentlig stiller spørsmål ved effektiviteten til de eksisterende covid-19-vaksinene på sosiale medier, TV, radio eller online eller digitale publikasjoner. Bare 27% av alle velgere – inkludert bare 14% av republikanerne og 18% av de ikke-tilknyttede velgerne – går inn for strafferettslig avstraffelse av vaksinekritikere.            Førtifem prosent (45 %) av demokratene vil  at regjeringen krever at innbyggerne midlertidig skal bo på utpekte fasiliteter eller steder hvis de nekter å få en covid-19-vaksine. En slik politikk ville bli motarbeidet av et sterkt flertall (71%) av alle velgere, med 78% av republikanerne og 64% av ikke-tilknyttede velgere som sa at de ville være sterkt imot å sette de uvaksinerte i «utpekte fasiliteter.»

– Hvor langt er demokratene villige til å gå for å straffe de uvaksinerte? 29 prosent (29%) av demokratiske velgere vil støtte midlertidig fjerning av foreldres varetekt over barna sine hvis foreldre nekter å ta covid-19-vaksinen. Det er mye mer enn det dobbelte av støttenivået i resten av velgerne – syv prosent (7 %) av republikanerne og 11 % av ikke-tilknyttede velgere – er for en slik politikk. 

«Etter to uutholdelig lange år begynner sannsynligvis velgere å stille spørsmål ved den føderale regjeringens håndtering av pandemien,» sa Chris Talgo, seniorredaktør og stipendiat ved The Heartland Institute. «Først og fremst begynner sannsynligvis velgerne å surne på Dr. Anthony Fauci, som ser ut til å ha mistet troverdigheten etter utallige flip-flops.»  Talgo fortsatte: «Dessverre er bare halvparten av de sannsynlige velgerne imot president Bidens vaksinemandater, som ser ut til å dreie seg mindre om å stoppe spredningen av COVID-19 og mer om å øke makten til den føderale regjeringen. På spørsmål om flere andre potensielle strategier, som å bøtelegge de som nekter å bli vaksinert, er konsensus blant sannsynlige velgere at den føderale regjeringen bør gjøre mindre, ikke mer.»

Relaterte artikler