Forbereder lockdown i La Vila

Villajoyosa på  forbereder seg på lockdown  etter at det ble rapportert om en massiv økning i coronavirus-tilfeller. Lokale innbyggere, som allerede leider under  høy arbeidsledighet og begrensninger, ble sjokkert over å høre nyhetene og gikk raskt tilbake til ‘lockdown mode’. Nødtiltakene vil bety et reiseforbud utenfor regionen, og bare viktige reiser vil være tillatt. Hæren er også i beredskap for å hjelpe lokalt politi og ambulansetjeneste. Myndighetene avventer med å gi ordren iintil data over smittetallene antyder at økningen er konsistent og fortsetter. Dette er den siste av en rekke områder som er på vakt for nødtiltak og  en ny nasjonal alarmstatus i Spania antas av mange å   bare være et spørsmål om tid. Spania er nå det landet i Vest-Europa som har registrert flest smittede.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler