WHO vil bremse og advarer mot barnevaksinasjon

shallow focus photo of toddler walking near river

I det siste ser det ut til at  WHO, Verdens helseorganisasjon, den samme som startet denne pandemiske snøballen som snur verden på hodet, begynner å ta til fornuft. Samme uke som   direktøren, den påståtte folkemorderen Tedros Adhanom Ghebreyesus, frarådet å vaksinere barn, så går WHO ut mot å prioritere vaksineboostere som en strategi for å få slutt på pandemien.

Det er ikke det at WHO har noe vondt å si om vaksiner,  men de argumenterer for at den vestlige verden, med utgangspunkt i USA, bør tillate vaksineprodusenter å distribuere en større andel av produktene sine i utviklingsland i stedet for å hamstre og dedikere alle doser til deres egen befolkning.  

Strategic Advisory Group of Experts on Immunization (SAGE), som gir råd til WHO om strategier mot covid, ga ut en rapport torsdag som uttrykker frykt for at programmer lik de Joe Biden promoterer, som inkluderer å kjøpe flere doser og åpne flere vaksinasjonssentre mens hundretusenvis av doser ødelegges uten å åpne forseglingen,  kan forverre den globale pandemisituasjonen ved å øke  ulikheten i tilgang til vaksiner. Spesifikt slår rapporten fast at «bredt basert administrasjon av boosterdoser truer med å forverre vaksinetilgangen» ved å avlede forsyningen fra undervaksinerte land til de som allerede har en høy prosentandel av den inokulerte befolkningen. Tedros forklarte selv at programmer som de israelske og amerikanske kan gjøre mer skade enn nytte, og hevdet at med 20 % av vaksineressurser dedikert til boostere, vil  tredje vaksinasjonsprogram «sannsynligvis forlenge pandemien i stedet for å avslutte den .» Ved å dedikere nye vaksiner til de som allerede er inokulert, får viruset flere muligheter til å «spre seg og mutere». «Ingen land kan unnslippe pandemien gjennom boostere,» konkluderte Tedros.

Men Biden er påfallende sta i sin intensjon om å inokulere tre ganger (foreløpig) til alle borgere i USA. Og det er ikke sannsynlig at han kommer til å legge merke til det Tedros sier for blant annet tyder alt på at den kognitive evnen hans  blir dårligere, ifølge selveste Jeff Zeleny fra CNN, en kjede som har utmerket seg ved å gjemme seg, og rett og slett nekte enhver normal presidentskikk. ABCs David Muir ga et 20-minutters intervju til presidenten, og Zeleny kommenterte  at «gjentatte ganger gjennom hele intervjuet   virket president Biden forvirret og sammenblandet de 500 000 diagnostiske testene han har bestilt med 500 000 piller» mot covid.  Midt i denne krisen er det en skikkelig skam å ha i spissen for landet en president som ifølge halvparten av innbyggerne ikke oppfyller de nødvendige psykiske betingelsene.

Relaterte artikler