Islamsk terrorist drept i Barcelona

En offiser fra det katalanske regionale politistyrken Mossos d’Esquadra skøt  og drepte en mann som gikk til angrep på en politistasjon i morges. Ingen politifolk skal ha blitt skadet. El Pais har allerede navngitt angriperen: Abdelouahab Taib, en 29-åring med algerisk opphav som bodde i bydelen der angrepet fant sted.  Han skal ha vært bevæpnet med en kniv da han gikk til angrep på en politimann som voktet inngangen til politistasjonen i bydelen Cornellà, der han også bodde, og ropte «Allahu Akbar» (Allah [Gud] er større).

Angrepet skjedde like før klokken 6, opplyser politiet.  Ifølge El Mundo ble ingen politifolk ble skadet.  Mannen bodde angivelig rundt 150 meter fra politistasjonen, og Mossos d’Esquadra gjennomsøkte  boligen etter episoden. Etter å ha kunngjort full åpenhet omkring saken, annonserte Mossos at hendelsen ble behandlet som et terrorangrep. «Dette er ekstremt alvorlige fakta,» sa Rafel Comes, senior politimester i Mossos. «Det var utvilsomt et angrep mot en politimann,» sa Comes, som er ansvarlig for å takle terrorisme og organisert kriminalitet. Mossos har samlet en felles kommisjon i ettermiddag med Policia Nacional og Guardia Civil for å samle all tilgjengelig informasjon og foreta nødvendige tiltak.

 

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler