Vil stoppe turistskatten

Presidenten for PP i Valencia (PPCV), Carlos Mazón, har lovet å eliminere turistskatten som et av sine første tiltak dersom PP kommer til makten i regionen. Og den tilbyr sin støtte til sosialisten Ximo Puig for å omstøte denne «påleggelsen» av hans regjeringspartnere, Compromís og Podemos.

« Reiselivsbedrifter trenger ikke flere skattebyrder ; tvert imot, det de trenger er tiltak og handlinger som hjelper dem å overvinne den vanskelige situasjonen de har opplevd i to år», understreket  Mazón, i en uttalelse. Etter hans mening har ‘presidenten’ for Generalitat, Ximo Puig, «falt for utpressingen av sine kommunistiske og pro-katalanske partnere. Den lytter ikke til sektorens mening, ikke engang meningen til dens regionale sekretær (turisme) som aktivt og passivt sier at det er en feil og at det kommer i det verste øyeblikket for sektoren.

Mazón har fordømt at «Puigs svakhet betales av en av de strategiske sektorene for den økonomiske gjenopprettingen av det Valencianske samfunnet» og har tilbudt støtte til ordførerne i PSPV (sosialistene) som allerede har protestert mot innføringen av turistskatten i deres kommune ved å lage en « felles front » slik at den ikke blir godkjent. Den tilbyr også parlamentarisk støtte fra PPCV for ikke å godkjenne denne loven. På denne måten har Mazón kritisert «Puigs feighet til å stå opp mot partnerne sine og si ‘Nei'». «Godhet fungerer ikke lenger. De lurer sektoren og har forrådt sine egne ordførere , og pålagt dem det endelige ansvaret , «beklaget han, og understreket at fra PPCV» skal vi slå oss sammen med sektoren og med kommunene slik at dette angrepet mot den mest konkurransedyktige sektoren av det Valencianske samfunnet ikke gjennomføres ».

«Vi er ikke villige til å stoppe utvinningen av reiselivssektoren. Tvert imot er det nødvendig å fortsette å utforme bistands- og handlingsstrategier slik at sektoren som helhet er forberedt på å kunne gjenoppstå på kortest mulig tid. I stedet for avgifter, mer strategiske planer for sektoren, «krevde han.    Mazón sier:  «Nå som mange ikke kan åpne virksomhetene sine , kan vi ikke sende dem denne negative meldingen. Verken til dem eller til internasjonale markeder. Hvis vi ønsker å komme sterkere ut av denne krisen, må vi snakke om Valencia på en positiv måte og som en trygg kvalitetsdestinasjon».

Relaterte artikler