Krever skattelette

Presidenten for regionen Madrid, Isabel Díaz Ayuso , har denne søndagen krevd at regjeringens president, Pedro Sánchez , skal senke skattene «drastisk» fordi, hun har resonnert, enhver annen type tiltak for å takle krisen er ikke annet enn «lapper».

«Skattene må senkes drastisk, slik resten av landene rundt oss har gjort, og vi bør ikke lenger være usammenhengende,» sa presidenten under et besøk i det naturlige miljøet til den gamle La Alberca-demningen i Cenihundos. Ayuso sa at, etter hennes mening, vil ingen tiltak «som ikke er rettet seg mot drastisk senking av skatter, ikke fungere.» «De kan være løsninger, men på slutten av måneden vil spanske familier, denne, den som kommer, den neste… de vil fortsette å betale en høy kostnad for elektrisitet, for drivstoff osv.,» utdypet hun .

Den populære lederen  har ment at selv om direkte bistand er bra «som en nødløsning», er det «langt unna, løsningen» fordi «denne bistanden betales av alle borgere og det er å starte på nytt, som alltid vil være å betale mer skatt i stedet for å gå til roten av problemet ».  «Vi må stramme beltet, som vi også har gjort i Madrid-regionen, senke skattene, med reduksjon av offentlige utgifter, gå fra 13 departementer til 9, redusere ledende stillinger eller også foreslå reduksjon av antall seter i forsamlingen », uttalte hun.  For Ayuso går «tiltakene som fungerer» gjennom å redusere utgifter, redusere skatter og også omdisponere  EU- midler slik at familiens situasjon kan håndteres i 2022. 

Relaterte artikler