Uvaksinerte er bedre informert

person holding white and blue labeled bottle

Den tyske statsviteren Ulrike Guérot har vist hvordan motstandere av vaksinasjon er bedre informert, og viser til en studie fra MAT, som gransket tweets fra såkalte antivaksinemidler med stor forsiktighet.

I Tyskland er omtrent 70 % av befolkningen vaksinert, 30 % er det ikke, og av disse 70 % var omtrent 40 %  ikke vaksinert fordi de trodde på propagandaen, men fordi de ble tvunget til det for å jobbe og flytte fritt. Og de som ikke er vaksinert er ikke bare bedre informert, men vil aldri bli overbevist om å vaksinere seg, ifølge MAT-studien. Guérot, en statsviter ved universitetet i Bonn, mener at obligatorisk vaksinasjon blir innført i Tyskland og Østerrike gjennom bakdøren til 2G-reglene (vaksinert eller kurert, «geimpft und genesen» på tysk), slik at de kun kan delta i samfunnet de vaksinerte og kurerte. «Pandemien har absolutt splittet samfunnet, en klassifiseringsprosess gjennomføres: du inviterer bare folk hjem til deg for spaghetti og vin som er på samme bølgelengde om korona. Faktisk har jeg ikke lenger noen venner fra Zero Covid-politikken , men jeg omgir meg med mange mennesker som i likhet med meg er kritiske til tiltakene.»

«Særlig i offentligheten har vi ikke lenger saklige diskusjoner. Nedsettelsen av sidetenkere, folk som virkelig burde være velkomne i et demokrati, har gjort at ingen har våget å uttale seg som kritiker av koronapolitikk. Resultatet har blitt et helt lukket meningstak: Tiltakene er gode, og den som motsetter seg dem er en «koronafornekter» og dessuten tilhenger av høyresiden. Det er en veldig farlig utvikling», forklarer Guérot, professor i europeisk politikk og meddirektør for Ernst Robert Curtius-senteret ved Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität i Bonn. Og et medforfattet manifest som tar sikte på å få slutt på diskriminering av uvaksinerte mennesker er tilgjengelig på coronaaussoehnung.org.

«Siden begynnelsen av pandemien har målene flyttet seg mer og mer. Først handlet det om å beskytte risikogrupper, nå lages kontrollinstrumenter for å ekskludere uvaksinerte mennesker fra det offentlige liv. Som garanterer at dette vil være over når faren er over.   «Når politikere ber meg om å vaksinere meg og derfor ha med et digitalt vaksinasjonspass i offentlige rom, vil jeg gjerne at disse politikerne på forhånd avklarer følgende spørsmål, som jeg personlig setter min vilje til å vaksinere og være innehaver av en helse pass: Hva er kriteriene for å få slutt på den epidemiske nødsituasjonen? Og hva er viktigere: Vil «2-G»-regelen opphøre når koronaen slutter eller kontrolleres, at ingen sykehusoverbelastning vil bli rapportert og at ingen overdødelighet relatert til korona vil bli registrert? «Eller vil det digitale passet beholdes? Er det planlagt en neste fase? Vil det snart samles inn andre data som vil begrense min deltakelse i samfunnet? Må andre vaksiner dokumenteres i fremtiden også, eller kan jeg gå på kino med influensa, men ikke korona? Vil det snart bli indikert om jeg har litt forhøyet temperatur, herpes, fotsopp…?»

Relaterte artikler