Hva om skyen blir borte?

Det nylige utbruddet av Amazon Web Services (AWS) er en kraftig påminnelse om ulempene ved «smart» teknologi, som er borte på et øyeblikk når «skyen» går ned.

Man kan lure på hvor mange  mennesker der ute som ble stående uten fungerende ringeklokker, Roomba-støvsugere og til og med kjøleskap som normalt kjører på AWS, men som ikke lenger kunne det under strømbruddet. Ifølge rapporter begynte forstyrrelsen rundt kl. 10.00 EST den 7. desember. Det gjorde at mange pakker ikke kunne leveres, mange strømmemedietjenester var nede, og beskyttere av Walt Disney Co. temaparker kunne ikke komme inn på grunn av automatiseringen involvert billettbehandling og skanning. Alt som kjører på Amazons «Alexa»-system ble også deaktivert, det samme var folks Ring smart-doorbell-enheter og andre skydrevne apparater og tekniske verktøy.

Jada, disse tingene virker kule i teorien. Men realiteten er at kobling til skyen betyr at du også er avhengig av den. Og hvis skyen forsvinner, er plutselig det «smarte» livet du har satt opp for deg selv over på et øyeblikk. «Irriterte enhetsbrukere twitret frustrasjonene sine til Rings offisielle konto, med mange som klaget over at de brukte tid på å restarte eller reinstallere appene og enhetene sine før de fant ut på Twitter at det var et generelt Amazon Web Services-brudd,» rapporterte Bloomberg Quint. «Multiple Ring-brukere sa til og med at de ikke var i stand til å komme inn i hjemmene sine uten tilgang til telefonappen, som var nede.»  Vil du virkelig at Big Tech skal kontrollere livet ditt og bestemme om du kan gå inn i ditt eget hus?

Hyggelig nok ble starten på julen avlyst for mange den dagen da Amazonas-skyen nektet å tenne julelysene deres. Andre klarte ikke å slå på lysene i sitt eget hus fordi smarte lyspærer sluttet å svare på talekommandoer. Det var kanskje  bare en unnskyldning, men mange rapporterte også at det å utføre grunnleggende husarbeid også ble «umulig» fordi alle smartapparatene deres bare sluttet å fungere. «Utbruddet fikk folk til å reflektere over fallgruvene ved å ha et «smart» hjem som er altfor avhengig av ikke bare internett, men spesielt ett selskap – mens de med «dumme» hjem gledet seg over at kjøleskapet og lysbryterne deres fungerte helt fint «, rapporterte Bloomberg Quint videre.

«Flere av de berørte AWS-operasjonene var på østkysten. AWS sa omtrent ni timer senere at det har løst nettverksenhetsproblemene som førte til strømbruddet.» Forhåpentligvis var denne lille fiaskoen nok til å vekke i det minste noen mennesker om den sanne naturen til smart livsstil.   Hva skjer når AWS potensielt går ned for godt ? Hva så? Ønsker folk virkelig å leve under kontroll av teknologikuben? Ville det ikke vært mer fornuftig å ta tilbake kontrollen over ditt eget liv, selv med fare for å bli kalt «dum» i motsetning til smart?

Relaterte artikler