Spanjol arrestert med 1,3 tonn kokain

En spansk statsborger ble pågrepet onsdag på en brasiliansk flyplass etter at føderalt politi fant 1304 kilo kokain inne i 24 kofferter på et privatfly som var på vei til Europa .

Spanjolen, hvis identitet ikke er offentliggjort, var den eneste passasjeren ombord på flyet, som hadde stoppet i Fortaleza, i det nordøstlige Brasil, etter at flyet tok av fra Riberão Preto i delstaten São Paulo på vei til Brussel (Belgia). Både han og de fire besetningsmedlemmene, alle tyrkiske statsborgere, har blitt holdt tilbake for avhør, ifølge politiets melding. Hendelsen fant sted på Pinto Martins – Fortaleza internasjonale lufthavn, der det tyrkiske flyet hadde stoppet for immigrasjonspapirer. Politiet har offentliggjort en video som viser øyeblikket da passasjeren blir bedt om å åpne en av koffertene i nærvær av kapteinen.

Etter å ha nektet for at kofferten er hans, åpner mannen den til slutt, og en offiser fant store pakker som han kutter med en kniv for å avsløre et hvitt pulver. Det var 50 pakker per koffert, ifølge politiet. Aksjonen var et resultat av en politietterforskning, ifølge politimester i Ceará, Alan Robson, som sa at den spanske passasjeren ga vage svar til sikkerhetspersonell da han ble spurt om årsaken til turen til Brasil. Dette er ikke første gang at politiet identifiserer private jetfly som brukes til å transportere kokain fra Brasil til Europa. I april ble flere fly beslaglagt i en stor operasjon mot narkotikasmugling.

Smuglere fortsetter å innovere i sitt løp for å komme forbi politiovervåking. I fjor avlyttet det spanske politiet en ubåt som hadde reist nedover Amazonas -elven med et mannskap på to   og tre tonn kokain, og deretter krysset Atlanterhavet før den nådde kysten av Galicia i Nordvest -Spania 26 dager senere. Og for to år siden arresterte den spanske sivilgarde i Sevilla en brasiliansk sersjant som bar med seg 39 kilo kokain på et fly som var en del av et forhåndsteam som fulgte Brasils president Jair Bolsonaro til G20 -toppmøtet i Japan.

Relaterte artikler