Norwegian på vingene til Spania

Norwegian gjenopptar 14 ruter mellom Spania og Skandinavia fra 1. juli. Totalt blir det  84 ruter i uken til Alicante, Barcelona, ​​Malaga, Palma og Gran Canaria.

Norwegian gjenåpner 76 ruter for reiser fra 1. juli. Rutene omfatter både innenriksruter og ruter til andre land i Europa. Gjenåpningen er et resultat av økt etterspørsel fra kundene, samtidig som flere andre flyselskap allerede har gjenopptatt flygninger i Europa. Mer enn 300 piloter og 600 kabinansatte fra norske baser vil bemanne 20 fly, noe som innebærer at om lag 200 piloter og 400 kabinansatte kommer tilbake fra permittering.

– Mange kunder har gitt uttrykk for at Norwegian må tilbake på vingene med fly til langt flere destinasjoner enn vi har i dag. Til alle som ønsker å reise med Norwegian i sommer har jeg en gladmelding: Vi skal i lufta med flere fly, og vi gjenåpner en rekke av rutene kundene har etterspurt. Nå som konkurrentene også er i gang igjen med store deler av sitt tilbud, må vi også melde oss på i konkurransen og dermed bidra til at samfunnet gradvis kommer tilbake til normalen. Samtidig har vi innført en rekke tiltak for å ytterligere redusere en allerede lav smitterisiko om bord i fly, sier Norwegians konsernsjef Jacob Schram.  Fra før har Norwegian åtte fly i drift på ruter i Norge. Når ytterligere 12 fly settes i trafikk, betyr det at over 600 ansatte i Norge vil komme tilbake fra permittering. Totalt er nå mer enn 900 piloter og kabinansatte i jobb.  Norwegian vil fly til Spania fra Oslo, København og Stockholm til Alicante, Barcelona, ​​Malaga og Palma de Mallorca. Oslo har også en linje til Gran Canaria og Bergen med Alicante, melder det spanske nyhetsbyrået EFE.  Til nå har Norwegian bare drevet innenrikstrafikk i Norge med 13 linjer.

Norwegian vil at kundene våre skal føle seg trygge når de flyr med selskapet. Derfor har de innført en rekke tiltak for å minimere risikoen for smitte om bord på våre fly, inkludert: Reisende som er seks år og eldre må bruke munnbind, slik det er anbefalt av europeiske luftfartsmyndigheter. Med munnbind bidrar man til å gjøre reisen tryggere, både for seg selv og medpassasjerer.  Passasjerer blir bedt om å holde avstand under om bord- og avstigning.  Passasjerer blir spredt rundt i kabinen og midtsetene er de siste som blir tatt i bruk. Passasjerer som reiser sammen, vil likevel bli plassert ved siden av hverandre. Det er ingen servering om bord for å minske kontakten mellom reisende og  ansatte.

Norwegian skriver i en pressemelding bl.a:  Vi desinfiserer flyene våre grundig i henhold til strenge retningslinjer, og vi har et ekstra fokus på kontaktpunkter om bord. Dermed minimeres risikoen for både passasjerer og kabinpersonale.  Alle våre fly er i tillegg utstyrt med avansert luftfiltrering som fjerner så godt som alle mikropartikler i luften, også bakterier og virus. Samme teknologi brukes i sykehusenes operasjonssaler. All luften i kabinen renses hvert tredje til fjerde minutt, slik at våre kunder kan føle seg trygge på at luften om bord er ren når de reiser med våre fly.

AV:TOM BJØRNØ

Relaterte artikler