Vil angripe den amerikanske hæren

high rise buildings city scape photography

Etter at USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver, Jake Sullivan, støttet Taiwan ved å erklære at landet hans ville sørge for at en overtakelse av øya «aldri vil skje», ga en offisiell talsmann for det kinesiske kommunistregimet sin sterke reaksjon. Dermed uttalte Global Times, som produserer propagandaen til det kinesiske kommunistpartiet (KKP), at dets hær: «vil hardt angripe de amerikanske troppene som kommer til unnsetning av Taiwan»,  ifølge  The Washington Free Beacon 9. desember.  Han utfordret også USA til å presentere ressursene de har til rådighet for å forhindre Kina å invadere øya der 24 millioner mennesker bor, og la til at slik støtte bare gir ytterligere næring til invasjonen av øya.

Trusselen om å angripe det amerikanske militæret øker aggressiviteten til det kinesiske regimet til nivåer som ikke er sett før, i dets insistering på å bruke makt. «Jo mer USA og øya Taiwan samarbeider, jo raskere vil gjenforeningen komme med makt,» insisterte kommunistregimets medier.  Han forsikret også at selv om selvforsvarskapasiteten til den store øya blir styrket, ville disse ressursene ikke være tilstrekkelige i møte med KKP-angrepet.  Imidlertid ble all fremvisningen av krigsretorikk til en forespørsel til USA om å overbevise taiwaneserne om å «unngå konfrontasjon» og forlate sine ambisjoner om uavhengighet for å bøye seg for KKPs ønsker om å bli med,  rapporterte Taiwan .  News. 

På sin side koblet Taiwans utenriksminister, Joseph Wu,  KKPs autoritarisme med ekspansjonisme, og kommenterte at et slikt regime har en tendens til å skape eksterne konflikter for å kamuflere problemer innenfor territoriet det dominerer. I tillegg projiserte Wu en så aggressiv holdning som en mulig årsak til en verdenskonflikt, hvis den ikke ble gitt nok oppmerksomhet i tide.  «Vi forventer ikke at det skal provosere den tredje verdenskrigen,» postulerte Wu, med tanke på at omstendigheter som ligner på de som startet andre verdenskrig tar form.

Han gjentok også posisjonen som er den eneste som støttes av hans nasjon, i den forstand at «det er ikke en del av Folkerepublikken Kina, og dette er det historiske faktum.» På den annen side, mens Biden-administrasjonen blir sett på som en regjering som ønsker å tilfredsstille KKP, sa en talsmann for det amerikanske finansdepartementet at en rekke sanksjoner vil bli annonsert denne uken for å markere demokratitoppmøtet. Sanksjonene er rettet mot de som er involvert i korrupsjon, alvorlige menneskerettighetsbrudd og ødeleggelse av demokrati. Selv om ingen ytterligere detaljer er kjent om hvem som vil bli målrettet, uttaler Voice of America at i tillegg til undertrykkelsen av Hong Kong og Taiwan, er KKPs liste over mishandling i menneskerettigheter og utenrikssaker ganske lang. I tillegg påpekte Benjamin Golden, hovedetterforsker ved Wilson Center i Washington, at USA anser KKP som den største utfordringen for demokratiet, noe som tyder på at det muligens vurderes sanksjoner mot noen av dets medlemmer eller organisasjoner. 

Relaterte artikler