Ivermektin og hydroksyklorokin er effektive mot COVID-19

woman in white coat standing beside man in white dress shirt

Ivermectin er en generisk medisin som er mye brukt mot parasittorm hos mennesker. Det kan også brukes til å behandle skabb, lus og rosacea. Legemidlet har blitt hyllet av mange leger som en livreddende tidlig behandling for COVID-19. Det er grupper som presser på for  bruk av ivermektin for COVID-19, samt 45 fagfellevurderte studier som støtter bruk av det mot viruset.

På den annen side er hydroksyklorokin en antiinflammatorisk malariamedisin som ble undersøkt etter at tidligere president Donald Trump sa at han tok det som et forebyggende middel. I fjor publiserte en medisinsk journal et papir som fordømte hydroksyklorokin før det ble trukket tilbake på grunn av at medisinske fagfolk tok opp store problemer med studien. En studie publisert i American Journal of Medicine  fant imidlertid at  hydroksyklorokin kan bidra til å senke dødeligheten av COVID-19 .

Mange helseeksperter og ledende medisinske grupper har prøvd å stoppe bruken av ivermektin og hydroksyklorokin på pasienter, og hevder at de kan forårsake skadelige bivirkninger. Men ivermektin har blitt fremmet av lovgivere , talkshow-verter og leger, og effektiviteten i behandlingen av COVID-19 har blitt forsterket via sosiale medier til millioner av mennesker som ikke ønsker å bli vaksinert. Det har også blitt brukt i land som India og Brasil.   Hydroksyklorokin ble populært på samme måte. Kansas senator Roger Marshall, som også er lege, erkjente at han tok hydroksyklorokin gjennom hele 2020 -kampanjen, det samme gjorde foreldrene, søsknene og kona.

I mellomtiden viser et dokument fra nettstedet  til National Institutes of Health (NIH)  ivermektin som et av de tre legemidlene i et diagram med tittelen «Karakteristika for antivirale midler som er godkjent eller under evaluering for behandling av COVID-19.» De andre stoffene i diagrammet er remdesivir og nitazoksanid. I juni rapporterte Desert Review at ivermektin reduserte COVID-19-infeksjonene betydelig i Delhi, India, som har en befolkning på over 30 millioner. Helsemyndighetene i Delhi begynte å behandle pasienter med ivermektin 20. april. Da handlet det om nesten 30 000 nye tilfeller daglig. I slutten av mai falt COVID-19-tilfellene i hovedstadsområdet til mindre enn 1000 nye tilfeller per dag.

Kilder: TheEpochTimes.com – KETV.com

Relaterte artikler