Storstadion i La Nucia

I løpet av  2019 vil Ciutat Esportiva Camilo Cano i La Nucía få en ny  idrettsstadion og en fotballbane med naturgress. 1. juni  ble «den første stenen lagt», en seremoni som samlet mer enn 600 personer.  Prosjektet har et budsjett på 1,185,827.45 euro, som vil bli finansiert av  Diputación de Alicante, la Generalitat Valenciana og  La Nucia kommune. Dette prosjektet er inkludert i Plan de Instalaciones Deportivos (PID). Arkitekten til prosjektet er José Luís Campos de Crystalzoo og César Noales,  generaldirektør for Los Serranos, deltok i arrangementet. Han konkluderte i talene sammen med ordfører Bernabé Cano, som kunngjorde at friidrettsanlegget og fotballbanen vil imøtekomme de fremste internasjonale standarder.

«For å være en komplett idrettsby vi manglet vi en løpebane i tillegg til normale fasiliteter innenfor friidrett. I 2019 vil vi få det, og de nye fasilitietene til Ciutat Esportiva Camilo Cano vil legge til et viktig stykke som vil utfylle de eksisterende.»   Den nye banen kommer   på en tomt på 34,310 kvadratmeter, og blir liggende ved siden av paviljongen til parkering utenfor Ciutat Esportiva Camilo Cano. Arbeidene omfatter bygging av fotballbane, løpebane, tilganger, gjerder, tribuner og garderober. Prognosen er at arbeidene skal være ferdigstilt i løpet av 2019. Både løpebane og fotballbane med naturgress vil bli godkjent til å arrangere internasjonale konkurranser på øverste nivå, både IAAF (Det internasjonale friidrettsforbundet) og FIFA . «Alle de store idrettsbyene har en friidrettsbane og det var et slikt anlegg som vi manglet. Det vil bli  et moderne anlegg av høy kvalitet, slik at det kan brukes til både masseidrett, idrettslag og skoler i La Nucía, samt av førsteklasses profesjonelle idrettsutøvere i mesterskap og internasjonale kamper. Det vil bli et stadion for trening og konkurranse, som skal  være så funksjonelt som mulig, sa Bernabé Cano.

 

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler