Erotisk julekrybbe provoserer

En butikk som selger vafler i den spanske byen Sevilla representerte Maria som en vagina og Jesusbarnet og Saint Joseph som peniser, noe som umiddelbart provoserte  mange og søksmål ble lansert av Vox og  Fundación de Abogados Cristianos.

Julen, den viktigste høytiden i kristenheten, har blitt muligheten for at tradisjonelle symboler og uttrykk kan krenkes i inkluderingens og publisitetens navn. En prøve var en  sak fra EU-kommisjonen (EC) som forsøkte å eliminere uttrykket  «God jul» og  forvandlet det til «God ferie» for å angivelig få slutt på diskriminering av ikke-kristne. Et annet eksempel skjedde nylig i Sevilla, Spania, på grunn av en «erotisk» krybbe der Saint Joseph og Jesusbarnet ble fremstilt som to peniser og Jomfru Maria som en vagina.

Dette førte til at to instruksjonsdomstoler i Sevilla åpnet foreløpige saksbehandlinger for «indikasjoner på å ha begått en forbrytelse mot religiøse følelser», etter klager fra høyrepartiet Vox og  Fundación de Abogados Cristianos. Vaffelbutikken «La Verguería» brukte sitt tema med søtsaker for å gjøre produktene kjente på bekostning av krybben, hovedsymbolet på kristendommen i julen. I sosiale nettverk avviste mange brukere åstedet for de to penisene og skjeden for å representere krybben, eller fødselsscenen, som det kalles i Spania. «Jeg vil gjerne se om det også er gjort med Muhammed og de forskjellige profetene i Ramadan-høytidene og andre», skrev  en av brukerne  på Twitter. Og som dette var det flere påstander.

Fra Vox stoler de på at når klagen er tatt opp for behandling og mulig begåelse av en forbrytelse er blitt fastslått,  vil retten gå på en føre-var-måte for å fjerne den aktuelle erotiske krybben. «Vi håper også at rettferdigheten vil sette en stopper for denne typen praksis, som er stadig mer vanlig, fra å skape kontroverser alltid på bekostning av den katolske religionen, dens ikoner og kirken,» erklærte den kommunale talspersonen for Vox i Sevilla, Cristina Peláez, sitert av  ABC . For den spanske stiftelsen for kristne advokater er det en krenkelse av religiøse følelser. «Denne erotiske fødselsscenen (krybben) viser Jesus, Maria og Josef representert av kjønnsorganer», så den «utgjør en irritasjon mot hva disse figurene representerer for kristne, siden julekrybben blir latterliggjort.»

Markedsføringen etterstrebet av merker med disse datoene, som bryter med kristne religiøse symboler, har blitt en voksende praksis. Gitt dette, hevdet Vox-talskvinnen at «ikke alt går innen reklame eller markedsføring, fordi vi har nådd et punkt der mange gründere med mindre skrupler enn fantasi søker annerkjennelse for sine produkter, tjenester eller merkevarer, fornærmende, om ikke angripende , den katolske religionen og alt den representerer.

Trenden som Vox-talskvinnen nevner angår ikke bare Spania. I slutten av november begynte versjonen av en homofil julenisse som besøker kjæresten Harry hvert år å sirkulere på norsk tv. Selv om det er et kommersielt symbol og ikke et religiøst, har det også vært offer for tilbøyeligheten til progressive tendenser. Reklamen med tittelen «When Harry Met Santa» ble publisert for 50 år siden i landet som avkriminaliserte homoseksualitet. Men det var først etter fem tiår og innenfor rammen av utbredt progressivisme at det norske postvesenet, Posten Norge, bestemte seg for å gjøre et av juleikonene homofil. Hovedpersonene sees kun på julaften. Harry velger nøye hvert antrekk han har på seg og skriver et brev til henne med setningen «alt jeg ønsker meg til jul er deg.»

Relaterte artikler