Bøter for å røyke på stranden

shallow focus photography of person laying on sand

Alicanteprovinsen erklærer for første gang 20 tobakksfrie strender. El Campello, langs hele kysten, og strender i Elche og Dénia blir med i  nettverket skapt av regionsmyndighetene i Valencia der det ikke anbefales å røyke.  På la Cala i Finestrat blir det rett og slett forbudt.

 Provinsen tar et nytt skritt for å få slutt på skadelig sigarettrøyk i luften og  stumper i sanden. For første gang i sommer er det røykfrie strender. Dette er 20 strender i fire forskjellige kommuner, der det tilrådes å ikke røyke, bortsett fra i Finestrat, hvor det er et forbud hvis manglende overholdelse kan føre til bøter. Covid-19-krisen har gjort det røykfrie strandprosjektet som ble promotert av Generalitat i fjor enda mer nødvendig nå, på grunn av risikoen for smitte fra sigarettstumper og de ukjente faktorer som overføring gjennom røyk.

El Campello, Elche, Dénia og Finestrat er pionerer i sommer gjennom prosjektet   som mange håper vil føre til  et totalforbud mot røyking på alle strender om noen år. Det ubehagelige bildet av å se sigarettstumper i sanden eller puste inn røyken mens du soler deg ser ut til å nærme seg sine siste dager, selv om provinsen er sen i denne miljø- og sanitærtrenden. Der er at fremfor alt Galicia som skiller seg ut, der de siden 2012 har promotert strender fritt for røyk, som en anbefaling, og det er allerede  162 kyst- og elvstrender med under disse reglene, noe som gir dem en turistattraksjon og ekstra miljøverdi.

I Valencia er det allerede 22 røykfrie strender i seks forskjellige kommuner. Det første var i fjor Oropesa (Castellón), og i år har El Campello, Elche og Dénia, i tillegg til Cullera i Valencia, blitt med på dette initiativet fra Helsedepartementet og den Valencianske føderasjonen for kommuner og provinser. I tillegg har Finestrat gått lenger i denne anti-røyke-kampanjen, og lagt det inn under sin plan for å takle covid-19 på La Cala.    Bryr du deg ikke risikerer du    økonomiske sanksjoner i form av bøter.

AV:TOM BJØRNØ

Relaterte artikler