Derfor kan du ikke stole på media

person using MacBook Pro

Et stort britisk morgen-TV-program har fjernet en Twitter-undersøkelse som spør om vaksinasjoner bør være obligatoriske, etter at resultatene viste at 89 % av de spurte var imot obligatoriske injeksjoner.

Good Morning Britain, som ofte prøver å sette nyhetsagendaen,  publiserte meningsmålingen og spurte publikum: «Omicron-tilfeller dobles annenhver dag, er det på tide å gjøre vaksiner obligatorisk?» De siste skjermbildene som Twitter-brukere var i stand til å få før meningsmålingen ble slettet, viste 89 % motstand mot obligatorisk vaksinasjon, med bare 11 % for, etter at totalt mer enn 42 000 stemmer var inngitt. Folk krevde å få vite hvorfor undersøkelsen var fjernet, selv om det egentlig ikke var vanskelig å gjette.

«Hvorfor har du eliminert denne meningsmålingen, er det fordi du har fått ordre om det? Eller fordi den viser at folket ikke støtter denne dritten, denne tyranniske fremtiden som kollegene dine ser ut til å ønske. Vi ser deg,» kommenterte en av respondentene. «Jeg antar at det ikke var svaret de håpet på,» kommenterte en annen. Good Morning Britain forklarte ikke hvorfor de trakk avstemningen.

Dette er imidlertid ikke overraskende gitt at programmet har vært et redskap for å presse meldinger til fordel for lockdown siden begynnelsen av pandemien. I det meste av denne perioden har showet blitt ledet av Piers Morgan, en aggressiv talsmann for lockdown, obligatoriske vaksinasjoner og masker. Programmet inneholder også deltakelsen av Dr. Hillary Jones, som tidlig i pandemien advarte om at masker kunne forverre spredningen av viruset, før hun mottok en annen beskjed og snudde 180 grader.

Relaterte artikler