Den skjulte virkeligheten

Bystyret i Madrid,  ledet av borgmester Manuela Carmena, beordret politiet om å holde seg borte fra Lavapiés, et av de «multikulturelle» distriktene i den spanske hovedstaden, for å «unngå spente situasjoner. »Bildet: Politiets offiserer i Lavapiés den 12. november 2015. (Bilde: Luis Sánchez de Pedro Aires / Wikimedia Commons)

Politikerne vil hels skjule hvilke problemer samfunnet har med kriminell adferd begått av innvandrere. Herunder følger en rapport utgitt av Gatestone Institute som viser alvoret. I vår «politiske korrekte» verden skal man ikke kalle en spade for en spade.  Dette er noe av virkeligheten hentet fra lokale media:

Seks afrikanske innvandrere slo og  voldtok en 12 år gammel jente i en liten by i nærheten av Madrid, men de spanske myndighetene holdt informasjon om kriminaliteten skjult fra offentligheten i mer enn et år, tilsynelatende for å unngå å krenke innvandringsfølelser.  Den 15. mars 2018, ca kl 18 på ettermiddagen, var den 12 år gamle jenta i en park i Azuqueca de Henares sammen med flere andre jenter da  seks innvandrere – fem marokkanere og en nigeriansk, kom til  lekeplassen. De dro to av jentene til en nærliggende forlatt bygning, men lot en av dem gå etter å ha oppdaget at hun var muslim. Innvandrerne, mellom 15 og 20 år, voldtok den 12 år gamle jenta etter tur, først analt og deretter vaginalt, i nesten en time.

Publikum ble ikke informert om kriminaliteten før 20. mars 2019, ett år senere, da avisen El Mundo publiserte resultatene av en undersøkelse. Ifølge rapporten har spanske anklagere og dommere i hemmelighet bestemt at tre av de mindreårene skal holdes i en institusjon for unge lovbrytere i tre år  før de igjen slippes ut i det spanske samfunnet i stedet for å bli deportert. En av de voksne blir holdt i fengsel; de andre voksne slapp fri.  Mer klargjørende er tall fra INE, det offisielle spanske statistiske byrået (Instituto Nacional de Estadística) som viser at innvandrere utgjør omtrent 10% av den samlede spanske befolkningen, men hele 32% av de innsatte i spanske fengsler. INE bryter heller ikke ned statistikken etter de innsattes nasjonalitet, men data fra innenriksdepartementet viser at flertallet av innvandrere som ble arrestert i 2017, hovedsaklig var fra bare to land: Romania (18.032) og Marokko (17.464).  Til tross for mangel på offisiell statistikk viser  reportasjer i  lokale aviser at kriminalitet begått av innvandrere – fra småtyverier til mord – er et voksende landsomfattende problem.

I Barcelona, ​​for eksempel, angrep 15 medlemmer av en nordafrikansk kriminell gjeng som kaller seg  «Allahs Wolfpack» seksuelt en kvinne på en t-banestasjon. Innvandrere, hvorav noen er enslige mindreårige, og som alle oppholder seg  ulovlig i Spania, hadde lange kriminelle rulleblad og var vel kjent for politiet. Angrepet, som skjedde i Barcelonas forstad til Santa Coloma 11. november 2018, fant sted da et par forsøkte å forlate metrostasjonen Can Peixauet. Ungdommene, fra Marokko og Algerie, slengte fornærmelser mot paret da de gikk av et tog, og fulgte paret inn i en heis, hvor de angrep kvinnen og stakk ned hennes mannlige følgesvenn. Politiet fant senere ungdommene i en nærliggende forlatt bygning, hvor de hadde holdt til  i flere måneder, og hvor de tidligere ble arrestert i forbindelse med en rekke ran i området. Politiet sa også at ungdommene var smittet med skabb, noe som krevde at politiet måtte aktivere en spesiell dekontamineringsprotokoll for involverte offiserer, politiets kjøretøy og fengselsceller. Åtte av de 15 ungdommene er siden blitt løslatt fra politiets varetekt og er tilbake på gata.

Vandrende gjenger som voldtar  har blitt stadig mer vanlig i Spania.  Her en noen eksempler: Alicante, 16. april. Tre algeriere slo og voldtok en 19-årig kvinne. En av mennene ble arrestert på Alicante flyplass da han forsøkte å flykte fra landet.

Tarragona, 28. mars. Elleve mindreårige innvandrere ble arrestert for gruppevoldtekt av en jente på det romerske amfiteateret. Av de 11 ble bare en satt i varetekt.

Alicante, 26. mars. Fire mindreårige marokkanere voldtok en mindreårig jente. De filmet voldtekten og så krevde at jenta måtte betale 50 euro for å unngå at videoen ble lagt ut på nettet.

Alicante 22. mars. Ti algeriere ble arrestert for å ha voldtatt  tre jenter mellom 14 og 17 år. Politiet sa at gjengmedlemmene livnærte seg ved å rane hjem og bedrifter og senere selge de stjålne gjenstandene på det svarte markedet.

Sabadell, 2. februar. Åtte marokkanere voldtok en 18 år gammel kvinne i et forlatt varehus. Kvinnen feiret bursdagen da hun kom bort fra vennene sine. Marokkanerne, i alderen 21 til 53 år, var hjemløse og bodde i lageret. Av de åtte ble bare to satt i varetekt.

Algeciras, 6. januar. Tre dominikanere ble arrestert for gruppevoldtekt av en 14 år gammel jente.

Benidorm, 5. januar. Fire menn fra Ecuador ble arrestert for å ha dopet og gjengvoldtatt en 19 år gammel kvinne på nyttårsaften.

Ofrene for migrantrelaterte seksuelle forbrytelser er ofte små barn og tenåringer, så vel som eldre kvinner:  Barcelona, ​​18. mai: En 36 år gammel Dominikanske narkotikahandler ble arrestert for å voldtatt en 13 år gammel jente i Raval-distriktet.

Valencia, 16. mai. En boliviansk mann ble arrestert for gjentatte ganger å voldtatt sin 14 år gamle datter.

Granada, 17. april. En 45 år gammel marokkansk mann ble arrestert etter onanering foran barn under en Holy Week-prosesjon.

Salt (Girona), 4. april. En 42 år gammel mann fra Mali ble arrestert for seksuelt misbruk av sin 14 år gamle datter.

Hospitalet de Llobregat, 11. mars. En 25 år gammel indisk mann ble arrestert for å voldtatt en mindreårig jente han hadde fått kontakt med  på sosiale medier.

Sagunto (Valencia) 23. februar. En 24 år gammel ecuadoriansk mann som var opptatt av å voldtatt en 16 år gammel jente, rettferdiggjorde kriminaliteten ved å fortelle dommeren: «Jeg er reinkarnasjon av Jesus Kristus, og jeg har dokumenter som beviser det . »

Valencia, 22. februar. En mann fra Honduras ble dømt til fire års fengsel for å være i et seksuelt forhold til en 14 år gammel jente. Den seksuelle lavalder i Spania er 16 år.

Sils (Girona) 20. februar. Tre menn, inkludert en fra Venezuela, forsøkte å kidnappe et 12 år gammelt barn da hun forlot skolen.

Berga (Barcelona), 18. februar. En 33 år gammel senegalsk innvandrer ble arrestert for seksuelt overgrep mot en 72 år gammel kvinne.

Barcelona, ​​7. februar. En 40 år gammel imam ved en moske ble arrestert for å ha voldtatt en 13 år gammel gutt under en koran-leksjon.

Blanes (Girona) 6. februar. En 24-årig senegalsk innvandrer ble arrestert for seksuelt overgrep av en 11 år gammel jente.

Beniel (Murcia), 5. februar. En 34 år gammel marokkansk mann ble arrestert etter at han tok på brystene til to jenter på en utendørs festival.

Sant Josep (Ibiza), 2. februar. En 48 år gammel marokkansk ble arrestert for seksuelt overgrep mot en 87 år gammel kvinne i sitt hjem. Mannen brøt seg inn i hennes hjem og etter å ha bekreftet at hun var alene, kastet han henne i bakken og angrep henne seksuelt. Kvinnen led etterpå av alvorlige traumer. Politiet sa at den samme mannen hadde overfalt og mishandlet en 19 år gammel kvinne seksuelt i nærheten Sant Antoni i april 2018.

Leganés, 28. januar. En pakistansk mann ble arrestert for seksuelt overfall på  tenåringsjenter i hjemmet hans. Mannen lokket til seg  jentene ved å plassere falske annonser der han sa han var på utkikk etter barnevakt og vaskehjelp.

Archena (Murcia), 27. januar. En 38 år gammel guatemalansk mann ble arrestert for seksuelt misbruk av sin 11-årige stedatter.

León, 19. januar. En senegalesisk innvandrer ble arrestert for å be om seksuelle tjenester av en 16 år gammel jente. Han tilbød hennes penger og spurte hvor mye hun tok per natt.

Santomera (Murcia), 15. januar. En algerisk mann ble arrestert for å komme med seksuelle forslag til en gruppe barn og invitere dem hjem til seg.

Valencia, 12. januar. En colombiansk mann ble arrestert for å sjenket en 16 år gammel jente og forsøkt å voldta henne.

Andre migrantrelaterte seksuelle forbrytelser i Spania inkluderer:

Valencia, 17. mai. En 18-årig marokkansk ble arrestert for å ha voldtatt en 18 år gammel belgisk turist.

Madrid, 10. mai. En 27 år gammel guineansk mann ble arrestert for seksuelle overgrep mot tre kvinner på en nattklubb i Carabanchel.

Martorell, 9. mai. En 40 år gammel marokkansk mann ble arrestert for å forsøke å voldta tre kvinner som jogget langs bredden av elven Llobregat. En lokal dommer sendte mannen til en helseklinikk.

Barcelona, ​​19. april. En 32 år gammel fransk statsborger med marokkansk opprinnelse voldtok en 37 år gammel portugisisk kvinne i hagen til Maritime Museum, like ved La Rambla, en av de største turistattraksjonene i Barcelona. Mannen skar av offerets øre, brøt armen hennes og etterlot  henne hardt skadet. Politiet leverte det avskårne øret til et lokalt sykehus, hvor leger utførte rekonstruktiv kirurgi. En uke før angrepet hadde lokalbefolkningen varslet politet om mannenes aggressive oppførsel. Han ble arrestert tre ganger og løslatt hver gang. Noen mener at med strengere rettshåndhevelse kunne angrepet vært blitt forhindret.

Murcia, 15. april. To marokkanere, 21 og 26 år, ble arrestert for kidnapping og seksuelt overgrep mot en 18-årig transseksuell.

El Vendrell (Tarragona), 8. april. En 23-årig dominikansk mann ble arrestert for å ha voldtatt en 32 år gammel kvinne i inngangen til leiligheten hennes.

Crevillent (Alicante), 5. mars. En 32 år gammel marokkansk mann ble arrestert for stalking og seksuelle overgrep mot flere kvinner på byens gater.

Bermeo, 4. mars. En afrikaner fra  sør for Sahara forsøkte å voldta en kvinne i sentrum.

La Palma del Condado (Huelva) 27. februar. En rumensk mann ble arrestert for seksuelt overgrep mot to kvinner i en offentlig park.

Lloret de Mar (Girona) 23. februar. En 23-årig marokkansk mann voldtok en kvinne ved en minibank.

Lorca, 26. februar. En 31-årig marokkansk mann forsøkte å voldta en kvinne han angrep bakfra.

Madrid 26. februar. En 31 år gammel rumensk mann ble arrestert for seksuelt overgrep mot minst fem kvinner i nærheten av Tres Cantos jernbanestasjon.

Valencia, 24. februar. En 48 år gammel pakistansk mann forsøkte å voldta en kvinne i et parkeringshus.

Santa Cruz de Tenerife, 22. februar. En marokkansk mann ble arrestert for seksuelt overgrep mot en kvinne foran et flyktningmottak. Da kvinnens kjæreste intervenerte, ble han angrepet med slag mot hodet.

Pamplona, ​​19. februar. Tre rumenere, 17 og 18 år, ble arrestert for seksuelt overgrep mot en kvinne på et toalett.

Palencia, 14. februar. En 36 år gammel peruansk mann ble arrestert for seksuelt overgrep mot partnerens datter.

Marbella, 13. februar. En 35 år gammel kinesisk mann ble arrestert for seksuelt overgrep av en kvinne ved to separate anledninger. Begge ganger bandt mannen fast kvinnen med et  tau og voldtok henne oralt. Han slo henne, angrep henne og brukte hennes mobiltelefon til å overføre penger til seg selv fra hennes bankkonto.

Beniaján (Murcia) 12. februar. En marokkansk mann voldtok en 37 år gammel kvinne han hadde møtt noen dager tidligere. I mai var tre menn også blitt arrestert for gruppevoldtekt  i samme by.

Villaviciosa de Odón (Madrid), 9. februar. En 21 år gammel kameruner  voldtok en 21 år gammel britisk student. Mannen, som kom til Spania som politisk flyktning, hadde hatt gratis bolig og sosialhjelp i et år mens hans asylsøknad ble behandlet.

Marbella 8. februar. En senegalesisk mann forsøkte å voldta en servitør på en restaurant. Mannen kom inn på etablissementet rundt klokka 11 og begynte å flirte med kvinnen, som fortalte ham at hun var gift. Mannen dro. Kort tid etter gikk hun ut for å kjøpe noe i et nærliggende supermarked da mannen trakk henne til side og prøvde å voldta henne.

Cádiz, 7. februar. En 19 år gammel guineansk innvandrer ble arrestert etter at han gjentatte ganger viste kjønnsorganene sine til forbipasserende. Politiet sa at han var ulovlig i landet.

Palma de Mallorca, 4. februar. En 42 år gammel marokkansk mann ble arrestert, etter at han gjentatte ganger grep brystene til kvinnelige forbipasserende ved sentralbanestasjonen.

Capdepera (Mallorca), 22. januar. En 25 år gammel marokkansk mann ble arrestert for seksuelt overgrep mot en 39 år gammel kvinne som syklet.

Culleredo, 21. januar. En peruansk mann angrep  en kvinne seksuelt på en regional buss.

Guadalajara, 20. januar. En 25 år gammel algerisk mann ble arrestert for voldtektsforsøk på en 40 år gammel kvinne.

Formentera, 20. januar. En kvinne ble seksuelt overfalt av to menn som virket søramerikanske eller marokkanske av  utseende.

Mataró, 14. januar. En marokkansk mann angrep seksuelt en kvinne i et parkeringshus.

Safor (Valencia) 11. januar. En pakistansk mann ble arrestert for seksuelt overgrep av sin stedatter. Mens han satt på bussen til Italia, ble han arrestert i en politkontroll.

Valencia, 9. januar. En libanesisk mann ble arrestert for å ha dopet og voldtatt en 20 år gammel kvinne på nyttårsaften.

Villajoyosa (Alicante), 8. januar. En 29 år gammel kvinne ble utsatt for seksuelt overgrep på Hospital de la Marina Baixa av to menn som syntes å være marokkanske. Sykehuset har vært åsted for flere seksuelle overgrep.  Ansatte må gå langs en mørk vei når de går fra sykehuset til parkeringshuset.

Mislata (Valencia), 5. januar. En 28 år gammel colombianer dopdt og voldtok en 16 år gammel jente.

Burriana (Castellon), 2. januar. To rumenske menn ble arrestert for kidnapping og voldtekt av en 17 år gammel jente på nyttårsaften.

Valencia, 1. januar. En 18 år gammel mann fra Guinea angrep seksuelt en kvinnelig gassrenser.

Migrantrelaterte æresforbrytelser og vold i hjemmet: Madrid, 6. mai. En marokkansk mann stakk og drepte sin forlovede, en 47 år gammel spansk kvinne som heter Juana U.M. Politiet sa at mannen, som har en langt kriminelt rulleblad, med minst 30 tidligere dommer, antas å ha flyktet til Marokko for å unnslippe spansk politi.

Granada, 17. mai. En 36 år gammel marokkansk mann stakk og  skadet sin 32 år gamle ex-kone alvorlig.

Sueca (Valencia), 1. april. En 40 år gammel marokkansk mann ble arrestert for kidnapning og fysisk angrep på kone og døtre.

Tudela, 21. februar. En algerisk mann ble arrestert etter at han truet med å drepe sin kone.

Burriana, 20. februar. En marokkansk mann angrep fysisk sin 18 år gamle datter fordi hun hadde en samtale med en mannlig klassekamerat.

Totana (Murcia), 3. februar. En 41 år gammel ecuadorianer ble arrestert for å ha slåt og voldtatt sin 31 år gamle kjæreste etter at hun nektet å ha sex med ham.

Reus, 1. februar. En 19-årig dominikansk mann halshugget sin kone og begikk selvmord ved å hoppe fra et vindu i femte etasje.

Salamanca, 28. januar. En 31 år gammel colombiansk mann ble arrestert for å fysisk å angripe sin kone midt på gata.

Mula (Murcia) 27. januar. En boliviansk kvinne ble arrestert for fysisk overgrep mot sin 15 år gamle datter. Politiet sa at jenta hadde blitt pisket med et lærbelte hver dag i to år av moren og den eldre broren.

El Palmar (Murcia), 25. januar. En 50 år gammel marokkansk mann ble arrestert for fysisk angrep og trusler om å drepe sin kone etter at hun sa at hun ønsket skilsmisse.

Bonavista (Tarragona) 20. januar. En 44 år gammel argentinsk mann ble arrestert for å ha dyttet  sin kone ned fra en balkong i tredje etasje.

Vigo, 14. januar. En 41 år gammel marokkansk mann ble arrestert etter å ha truet med å drepe sin kone. Paret kom i krangel etter at han anklaget henne for å bruke for mye tid til å snakke med naboene.

Murcia, 8. januar. En 29-årig marokkansk mann ble arrestert for å angripe sin kone og tvunget henne til å gjemme seg i et skap.

Vilagarcía (Pontevedra), 7. januar. En 60 år gammel rumensk mann angrep fysisk sin kone i en offentlig park.

Salamanca, 7. januar. En marokkansk mann stakk ned sin gravide kone.

Laredo, 3. januar. En 29 år gammel ecuadorianer stakk  sin eks-kjæreste til døde.

Madrid, 2. januar. En 41 år gammel ecuadorianer skadet  sin kone alvorlig etter å ha slått henne med et metallstang.

Mindreårige enslige innvandrere – kjent i Spania som Menas (menors extranjeros no acompañados) – er også engasjert i kriminell aktivitet:

Barcelona, ​​12. mai. En gruppe på 40 Menas okkuperte en hel fem-etasjers leilighetsbygning foran en politistasjon. Innvandrerne fornærmet og truet politiet som nærmet seg bygningen.

Zaragoza, 27. april. En 15 år gammel Mena ble arrestert etter å ha slått en kvinne i ansiktet og knust nesen mens han prøvde å rane til seg hennes mobiltelefon. Han angrep deretter og skadet tre politibetjenter som forsøkte å arrestere ham.

Zaragoza, 14. mars. Tre ungdommer ble arrestert for fysisk overgrep mot sin veileder.

Melilla, 12. mars. Femten Menas angrep fysisk en politimann.

Valencia 11. mars. Tre algeriske mindreårige som var på rømmen fra franske myndigheter ble arrestert etter at de gikk ombord på et tog uten billett. Mennene hadde plukket og torturert to andre algeriere i den franske byen Lyon. En av deres ofre døde i angrepet den 5. mars, som ble filmet og delt av Menas på sosiale medier.

Palma de Mallorca, 25. februar. En algerisk Mena angrep seksuelt sin 24 år gamle lærer på et innvandrerhem. Gutten, helt naken, presset kvinnen inn på et bad.

Palma de Mallorca 14. februar. To algeriske ungdommer ble arrestert for seksuelle overgrep, trakassering, vold i hjemmet og trusler mot naboer og ansatte i et asylmottak.

Arenys de Mar (Barcelona), 10. februar. Tre Menas overfalt og ranet byrådgiver Susanna Mir fra PDeCat, et katalansk uavhengighetsparti. Alle tre angriperne var gjentatte lovbrytere, kjent for politiet.

Barcelona, ​​7. februar. En marokkansk Mena ble arrestert for voldtatt seks kvinner mellom 40 og 78 år.

Zaragoza, 10. januar. Tre menn ble arrestert for å angripe politimenn og forsøkte å rane en 58 år gammel kvinne.

Noen migrantkriminelle er serielle lovbrytere:

Tarragona, 8. mai. En 36 år gammel marokkansk mann ble arrestert etter å ha brutt seg inn i syv biler på en natt. Selv om han har en lang kriminell rekord, med minst 17 forskjellige tidligere overbevisninger, ble han løslatt.

Salou (Tarragona), 7. mai. En 67 år gammel algerisk mann ble arrestert for å stjele en veske med to high end-mobiltelefoner. Politiet sa at mannen har et langt kriminelt rulleblad, med minst 170 tidligere saker.

Gijón, 18. april. En 24-årig algerisk mann ble arrestert etter å ha brutt seg inn i mer enn 20 biler på en uke.

Usurbil (Gipuzkoa), 3. april. En 47 år gammel algerisk gjengleder ble arrestert for fjerde gang på fem år for å stjele biler og rane hjem over hele Baskerland. Gjengen er ansvarlig for rundt 100 biltyverier og 200 innbrudd siden 2013, ifølge politiet.

Madrid 29. mars. Åtte medlemmer av en marokkansk gjeng ble arrestert for å stjele 57 biler og varebiler og videreselge dem i Afrika.

Gijón, 22. mars. En marokkaner ble arrestert for å rane en kvinne. Mannen, som trakk kvinnen langs bakken  flere meter før hun ga fra seg vesken, har en lang kriminell forhistorie, ifølge lokalpolitiet.

Beniaján (Murcia), 14. mars. En 24-årig marokkaner ble arrestert for å bryte seg inn i mer enn 50 biler og stjele datautstyr, mobiltelefoner og klokker, blant annet.

Leganes, 9. februar. En polsk mann ble arrestert for å prøve å voldta en kvinne da hun dro   fra kontoret. Politiet sa at mannen har et langt kriminell rulleblad, med minst 18 forskjellige tidligere saker.

El Ejido (Almería), 6. januar. En 18-årig marokkaner, ulovlig i Spania, ble arrestert for seksuelle overgrep. Politiet sa at han var ansvarlig for minst seks væpnede ran.

Eldre og funksjonshemmede er også stadig mer ofre for migrantrelaterte overgrep og røverier:  Vitoria-Gasteiz, 14. mai. En 75 år gammel kvinne døde av skader som ble forvoldt henne da hun ble angrepet og ranet av to marokkanere ved inngangen til leiligheten sin.

L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona), 26. april. En 52 år gammel algerisk mann ble arrestert for et brutalt angrep på en 91 år gammel kvinne. Kvinnen gikk med sønnen tidlig på ettermiddagen da den algeriske mannen tok en metallbjelke fra en handlekurv og begynte å slå henne. Hun ble innlagt på sykehus og fikk mer enn 100 slag til hodet og nakken. Politiet sa at den algeriske mannen var hjemløs og hadde psykiske helseproblemer.

Gandia 26. april. En 22 år gammel pakistansk mann ble arrestert for angrepet og ranet en handikappet mann. Etter å ha tilstått forbrytelsen, ga en dommer ham en åtte måneders betinget dom, tilsynelatende fordi  det var en førstegangs forseelse. Noen timer senere, også i Gandia, ble den samme mannen anklaget for seksuelt overgrep og ran av en kvinne.

Jerez de la Frontera, 24. april. En 34 år gammel marokkansk mann ble arrestert for angrep og ran av et eldre par, i alderen 81 og 83, ved inngangen til deres hjem.

Cieza (Murcia), 3. april. En udokumentert innvandrer ble arrestert for å rane flere eldre kvinner.

Cantabria og Vizcaya, 12. mars. To algeriere, i alderen 45 og 51 år, ble arrestert for å rane hjemmet til 35 eldre kvinner. Algeierne, som utga seg som rørleggere, fikk tilgang til hjemmene ved å late som de skulle utføre reparasjoner.

Lérida, 16. februar. En 48 år gammel algerier ble arrestert for å rane seks eldre kvinner. Den 9. november ble han arrestert for å rane to kvinner i alderen 70 og 84 år. Politiet sa at mannen hadde ranet minst 17 andre på samme måte: Han ville stalke sine ofre, alle eldre, da de kom hjem fra matbutikken. Han ville da få tilgang  ved å tilby  å hjelpe dem å holde døren eller bæreposene for dem.

Andre migrantrelaterte mord, forverrede overgrep og voldelige røver inkluderer:  Cobeña (Madrid), 3. mai. To dominikanske gangmedlemmer ble arrestert for å drepe en 20-årig student under en slåsskamp på en lokal festival. Politiet sa at gjengen, dedikert til å stjele lommebøker og mobiltelefoner under festivaler, rutinemessig robber mellom 80 og 100 personer hver natt.

San Sebastian, 28. april. Det baskiske politiet arresterte syv personer, inkludert tre rumenere  og to marokkanere, etter at en 17 år gammel gutt ble drept under en slagsmål på en kjent diskotek.

Vigo, 24. april. En marokkansk mann stakk et kvinnelig forbipasserende etter at hun nektet å gi fra seg vesken sin.

Madrid 11. april. En stor gjeng med marokkanske ungdommer angrep fysisk en 15 år gammel gutt etter at han «så» på to jenter fra gruppen. Gutten fikk alvorlige skader på øynene, kinnbenet, munnen og tennene. Guttens mor sa at gjengen har opptil 50 medlemmer, mellom 14 og 20 år, som har terrorisert Congosto-nabolaget i sørlige Madrid i mer enn et år. «Gjengmedlemmer venter på skoler,» sa guttens mor. «De bærer kjeder og klubber for å slå studenter. De dytter vekk eldre og stjeler deres handlekurver. Vi trenger en løsning fordi ting ikke kan fortsette som det er. »En annen forelder la til:« De angriper og stjeler som en hobby. Tidlig på ettermiddagen, eller sent på kvelden. I et område av nabolaget, eller i et annet. Det er det verste. Det er ingen måte å garantere at barna dine er trygge hvor som helst. Gjengen har tatt kontroll over Congosto på grunn av politiets passivitet. Det er uutholdelig. »

Rojales (Alicante), 2. april. En 49 år gammel ungarsk mann drepte sin 39 år gamle ungarske kone i deres hjem.

Almería, 27. mars. En marokkansk mann, ulovlig i Spania, ble dømt til ett års fengsel for fysisk angrep på en prostituert etter at hun nektet å gi ham gratis sex.

Sant Carles de la Ràpita (Tarragona), 18. mars. En 25 år gammel marokkansk mann ble arrestert for å ha kidnappet sin kone og kreve et løsepenger på 5.000 euro.

Las Palmas de Gran Canaria, 12. mars. To marokkanere, 19 og 41 år, ble arrestert for å begå en rekke overgrep og ran.

Alcorcón, 9. mars. En 20-årig marokkaner og en 20-årig dominikaner ble arrestert for å stikke en 21-årig dominikaner i nakken.

Tarragona, 7. mars. To marokkanere sparket en gravid kvinne i magen etter at hun nektet å gi fra seg ryggsekken sin.

Cieza (Murcia), 7. mars. To marokkanere med utestående deportasjonsordrer ble arrestert etter å ha brutt seg inn i en bil.

Tarifa, 5. mars. Tre marokkanere angrepet og ranet et eldre par.

A Coruña, 3. mars. En marokkaner og en mann med portugisisk statsborgerskap ble arrestert for å rane et apotek og en tannklinikk.

Valencia, 1. mars. En 20 år gammel guineansk mann ble arrestert for å rane en kvinne for 20 euro. Mannen angrep kvinnen bakfra, grep henne i nakkne og slo henne bevisstløs.

Elche, 18. februar. Tre tenåringer, en fra Algerie, en fra Ecuador og en annen med spansk statsborgerskap, ble arrestert for voldelig ran.

Jaén, 15. februar. En 19-årig marokkaner ble arrestert for fysisk overgrep mot kona. Han flyktet fra politiets varetekt.

Lepe (Huelva) 4. februar. En 28-årig marokkaner, som var ulovlig i Spania og avventet utvisning,  angrep en kvinne og tok fra henne vesken. Da politiet forsøkte å arrestere ham, ble han voldelig og angrep politiet. Han er også antatt å være ansvarlig for mange innbrudd i hus.

Palma de Mallorca, 3. februar. Fire algeriere, en marokkansk og en annen mann med spansk statsborgerskap ble arrestert etter å ha fysisk angrepet og ranet en mann som nettopp hadde vunnet 1200 euro i en bingo-salong.

Ceuta, 22. januar. En marokkansk mann ble arrestert for voldelig ran av en kvinne.

Barcelona, ​​13. januar. En polsk mann ble arrestert for å skyve en asiatisk prostituert fra en balkong. Kvinnen ble innlagt på sykehus med alvorlige hodeskader.

Galapagar (Madrid) 12. januar. Tre marokkanere ble arrestert for å bryte seg inn i et hjem og truet to barn med kniv og tvunget deres mor til å ta ut penger fra en minibank. De stjal en nettbrett, som hadde et GPS-sporingssystem som gjorde det mulig for politiet å arrestere dem.

San Javier, 24. januar. En 18-årig marokkansk mann ble arrestert for angrep og ran av en kvinne ved inngangen til hennes hjem.

Granada, 15. januar. Fem marokkanere ble arrestert for angrep og ran av et par mobiltelefoner og penger.

Voldskriminalitet er også på vei oppover hos innvandrere:  Madrid, 17. april. En 18-årig marokkansk mann stakk en 17-årig marokkaner på et hus for enslige mindreårige i Hortaleza. Vold på anlegget er angivelig i en vond spiral. «Det er en eskalering av vold og det er ingen til å stoppe det,» sa en arbeidstaker. «Mange kommer til Madrid og tenker at det vil være løsningen på deres liv, og når de ser at dette ikke er tilfelle, blir de skuffet,» sa en annen. Den 26. mars angrep over 20 mindreårige innvandrere sikkerhetsvakter i samme hus.

Palma de Mallorca, 14. februar. To enslige mindreårige innvandrere ble arrestert for «seksuelt misbruk, trakassering, vold i hjemmet og alvorlige trusler mot personalet» på et asylmottak.

Melilla, 2. januar. En 21-årig algerisk mann ble arrestert for seksuelt overgrep mot en 21-årig marokkansk mann i et innvandrerhem.

Angrep på politioffiserer er økende:  Las Cabezas de San Juan (Sevilla), 12. mai. To marokkanere skjøt på politifolk som forsøkte å arrestere dem.

Palma de Mallorca, 10. mai. Fire innvandrere som ble tatt med forfalskede varer gikk fysisk til angrep på to politifolk ved å kaste dem til bakken og gjentatte ganger sparke dem i hodet.

Gijón, 16. april. En 28-årig marokkansk mann strippet naken og så skallet ned en politimann som beordret ham til å kle på seg.

Murcia, 7. mars. En 34 år gammel algerisk mann prøvde å løpe  en politimann over ende da denne stoppet bilen under en rutinekontroll.

Barcelona, ​​6. mars. En 35 år gammel marokkansk mann som ropte «Allahu Akhbar» ble arrestert etter at han prøvde å stikke ned flere politibetjenter.

Salamanca, 1. mars. En 24-årig marokkansk mann ble arrestert for å angripe tre politibetjenter.

Bilbao 25. august. En 25-årig senegalsk innvandrer, anklaget for å stjele en mobiltelefon under en utendørs festival, sparket en politibetjent i brystet og forårsaket benbrudd på ham. Ni offiserer var nødvendig for å stoppe mannen, som ropte på andre senegalesiske innvandrere for hjelp. Den baskiske unionen av politi og nødarbeidere (SVPE) fordømte «mangelen på utstyr» som krever at Bilbaos kommunale politi skal jobbe under usikre forhold. «Vi har våpen, men de er lagret i et skap på grunn av politisk feighet,» sa en politimann. Lokalpolitiet har heller ikke tilgang til hjelmer eller opprørskjold.

Flere migrantrelaterte straffesaker arbeider seg gjennom Spanias rettssystem, noe som i noen tilfeller har resultert i uforståelige reaksjoner:  Sanlúcar la Mayor (Sevilla) 24. april. En rumensk innvandrer som hadde skallet ned en politibetjent og knust nesen hans, og deretter bitt en annen offiser i armen, ble løslatt uten betingelser. Den rumeneren, som har en lang kriminell historie, angrep offiserene etter at de forsøkte å arrestere ham. Lokale anklagere og en dommer bestemte at overgrepene ikke var tilstrekkelige til å begrunne midlertidig frihetsberøvelse. Lokale medier rapporterte at beslutningen ble møtt av sinne innenfor politiet, som sa at de ikke kunne forstå hvordan noen som handlet med slik vold, kan være fri, og som sa at hans løslatelse  ville styrke følelsen av straffefrihet blant kriminelle.

Murcia, 22. april. En 32-årig marokkansk mann som innrømmet å ha voldtatt en kvinne, ble gitt en femårig betinget straff. Provinsdomstolen i Murcia rettferdiggjorde den milde dommen etter å ha fastslått at den siktede handlet slik han gjorde på grunn av sin avhengighet av cannabis, som «reduserte hans intellektive og frivillige evner».

Palma de Mallorca 11. april. Tre pakistanere ble hver dømt til tre og et halvt års fengsel for å selge narkotika i Magaluf, Mallorca.

Ciudad Real, 9. april. En 47 år gammel rumensk mann ble dømt til 81 års fengsel for å voldta sine to døtre, 14 og 15 år, seks ganger mens moren var borte.

Murcia, 17. mars. En marokkansk mann ble dømt til ni måneder i fengsel for å ha blottet seg til en 11 år gammel jente i Águilas. Mannen forblir fri i påvente av en anmeldelse.

Alicante, 6. mars. En 32-årig brasiliansk mann ble gitt en 16 måneders betinget dom for å forgrepet seg på en mindreårig jente på en bybuss. Han ble forbudt å bruke offentlig transport i åtte måneder.

Valencia, 20. februar. Anklagere  krevde at en 41 år gammel brasiliansk mann skulle bli dømt til åtte års fengsel for å ha voldtatt en 16 år gammel jente i dusjen på et gymsenter.

Palencia, 1. februar. En 39 år gammel mann fra Costa Rica ble dømt til åtte års fengsel for seksuelt overgrep mot en 13 år gammel jente som satt barnevakt for hans to barn.

Zaragoza, 16. januar. En guineansk innvandrer slapp fengselsstraff etter at han innrømmet å ha seksuelt misbrukt to mindreårige jenter.

Palma de Mallorca, 8. januar. En senegalesisk innvandrer ble dømt til fire års fengsel for å forsøke å voldta en 29 år gammel britisk turist på toalettet i en bar i Magaluf, Mallorca. Han ble også beordret deportert etter å ha sonet to tredjedeler av straffen.

Sevilla, 8. januar. Tre rumenere ble dømt til 14 års fengsel for å ha voldtatt en 27 år gammel paraguayansk kvinne ved siden av den olympiske stadion.

I Jerez de la Frontera er en 70 år gammel kvinne som heter Juana, som tilbød  en innvandrer som heter Mohammed husly, blitt hjemløs. Da kvinnen kom hjem etter et sykehusopphold, fant hun at Mohammed, som kvinnen opprinnelig møtte i et suppekjøkken, hadde skiftet ut låsene og nektet å la henne komme inn. På grunn av den merkelige regelen i den spansk  eiendomloven, som ofte favoriserer leietakere på bekostning av utleiere, vil kvinnen møte en hard kamp i rettsystemet for å gjenvinne kontrollen over sin egen leilighet. Den som har nøklene til bostedet, har i følge loven, rett til å bo der. En annen horribel sak:  I Madrid oppdaget et eldre par som kom hjem fra ferie at leiligheten deres var «okkupert» av afrikanske innvandrere. Når et kamerateam fra TV-kanalen Telecinco gikk for å undersøke, ødela innvandrerne kameraet. Paret lever for tiden hos familiemedlemmer, mens Spanias beryktede rettslige system skal avgjøre  hvem som er leilighetens rettmessige eier.

Vi fortsetter i Madrid. Der gikk hundrevis av udokumenterte innvandrere fra Afrika sør for Sahara amok i Lavapiés, en av de mest multikulturelle distriktene i den spanske hovedstaden. Oppløpene var det direkte resultat av mange års ekstrem respekt fra spanske politikere for ulovlige innvandrere, og en feiende mangel på å håndheve loven – alt tydeligvis av frykt for å bli anklaget for rasisme. Oppløpene ble utløst av falske rykter om at det lokale politiet hadde drept en 35 år gammel senegalsk gatenavn som heter Mmame Mbaye. Spanske byer er overfylt av ulovlige innvandrere fra Afrika som selger forfalskede varer på bygater. De er kjent som manteros (teppe menn) for å vise sine varer på tepper (mantas), og når politiet nærmer seg, tar opp teppet og flykter.

Mbaye døde, ifølge ryktene, etter å ha blitt forfulgt av politiet fra Puerta del Sol, i sentrum, til Lavapiés, der han kollapset. Den 22. april 2019 bekreftet imidlertid en domstol i Madrid at Mbaye ikke døde som følge av politivold. I stedet hadde han en hjertesykdom og døde av hjertestans mens han gikk med en venn i Lavapiés. «Hendelsene avslører ikke selv den minste indikasjon på at den avdøde personlig ble utsatt for noen form for trakassering eller  forfølgelse som kunne ha utløst de dødelige effektene av hjertepatologien som han led av,» hevdet retten. «Det er ingen objektive data eller noe vitne for å bekrefte eksistensen av slik trakassering eller forfølgelse, som ikke har annen støtte enn de eneste påstandene fra appellanten [en ngo som heter SOS Rasisme Madrid].» Mbayes død utløste likevel voldelige protester som varte i flere dager og forårsaket massiv ødeleggelse av offentlig og privat eiendom.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler