Rampen benytter sjansen

6.000 demonstranter deltok i demonstrasjoner i Barcelona lørdag kveld som utartet til plyndring og vandalisering. Det har vært protester over hele Spania hele uken mot fengslingen av rapperen Pablo Hasél, les mer her: https://aktueltspania.com/aktuelt_post/kampen-om-ytringsfrihet/ 

Kjente kulturpersonligheter som regissøren Pedro Almodovar og skuespilleren Javier Bardem støttet protestene. I likhet med kveldene før laget demonstrantene barrikader av søppelkonteinere og satte fyr på dem. Demonstranter knuste butikkvinduer og plyndret butikker i den eksklusive gaten Passeig de Gracia. Andre kastet stein, flasker, kinaputter og egg mot politiet. Lignende protester har skjedd i Madrid og andre spanske storbyer.

Rapperen Pablo Hasél (bilde nr3) ble pågrepet tirsdag i Lleida for ikke å ha møtt til soning. Den 32 år gamle mannen, som egentlig heter Pablo Rivadulla, ble nylig dømt til ni måneders fengsel for å ha kalt tidligere kong Juan Carlos mafiaboss, glorifisert terrorisme og for å ha anklaget politiet for å ha torturert og drept demonstranter og migranter. Som svar på demonstrasjonene har regjeringen lovet å endre regelverket, slik at man ikke kan idømmes fengselsstraff i saker som omhandler ytringsfrihet.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler