Svenske drept på solkysten

En  mann ble  funnet drept og en annen hardt såret i et hus sør i Spania fredag, ifølge spansk politi. Drapet skjedde i byen Mijas på den spanske solkysten, ifølge lokale medier. Tre  menn med svenske pass, ble pågrepet i en bil i Cadiz-provinsen etter at de hadde avbestilt flyreisen hjem og  istedet forsøkte å flykte til Marokko.  El Mundo skriver at det var rundt kl 19 fredag 17. august da beboere i urbanisasjonen Puebla Tranquila i Mijas Costa, varslet politiet om et slagsmål som fant sted i et av husene.

Men hva Guardia Civil ikke forestilte seg da de kom, var to sterkt skadde personer med svensk statsborgerskap i håndjern med mange påførte brannsår. Et av ofrene ble tatt med til et sykehus i Malaga i Gravo og han slipper trolig fra det med livet. Den andre var i kritisk tilstand da han ble funnet, og døde kort tid senere.

Et rask samarbeid mellom Guardia Civil og svensk politi gjorde at gjerningsmennene ble identifisert og senere arrestert ni timer etter hendelsene.  Tre menn, også «svensker», 27, 24 og 20 år blir anklaget for drap, drapsforsøk og ulovlig frihetsberøvelse. I følge politiet tyder mye på at det kan være et  innbyrdes oppgjør mellom kriminelle.  I følge rapporterter fra Guardia Civil,  forsøkte de  å unndra seg politikontroller ved en rekke anledninger, før de til slutt ble stoppet i byen  San Roque.

 

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler