Brant opp juletreet

time lapse photography of fire

Politiet i New York rapporterte onsdag 8. desember at de hadde siktet en mann for ildspåsettelse og andre forbrytelser etter at et gigantisk juletre ble satt i brann utenfor News Corporations hovedkvarter i sentrum av Manhattan.

Craig Tamanaha, 49, er siktet for brannstiftelse, tort, hensynsløs uaktsomhet og overtredelse etter angivelig å ha påsatt brannen. Tilsynelatende snek han seg inn i det kunstige treet ved å bruke metallstrukturen som en stige for å klatre opp strukturen, og startet brannen med et stykke papp, ifølge politikilden. The New York Post sa Tamanaha er anklaget for å forårsake ca  500.000 USdollar i skade på eiendom ved hjelp av en lighter for å starte brannen. Imidlertid, ifølge en juridisk ekspert, kan Tamanaha, som er siktet for seks forseelser for å brenne trær, være tilbake på gata i løpet av få timer på grunn av slappe New York City-forskrifter om kausjonsreform og vedtektene for brannstiftelse.

De tre pressefasilitetene til Fox News, New York Post og The Wall Street Journal ligger i News Corp-bygningen og representerer mainstream-mediene. NYPD kunne imidlertid ikke fastslå motivet eller avsløre om handlingen var av politisk art, som National Review rapporterte. Tidlig onsdag 8. desember tvitret NYPD: «Tidligere i morges klatret en 49 år gammel mann opp i et juletre på 48th Street og 6th Avenue på Manhattan og satte fyr som førte til at treet ble oppslukt av flammer. Brannen ble slukket og agentene som deltok arresterte den mistenkte, som er siktet for denne forbrytelsen.»  Ifølge politiet ble Tamanaha arrestert for besittelse av narkotika i mars. I juni ble han arrestert igjen for angivelig overgrep mot en politimann. Han ble også arrestert for narkotikabrudd og innbrudd i Texas og Washington, DC.

Relaterte artikler