Ungarn og Italia på samme linje

Ungarns statsminister Viktor Orbán og Italias innenriksminister Matteo Salvini hadde et møte tirsdag i Milano, og stemningen  var god mellom de to politikerne, som er nære allierte i migrasjonspolitikken. «Jeg er stolt av å utgjøre et fast punkt, ikke bare for Italia, men for hele det europeiske kontinentet. Som statsminister Conte sier, er Italias grenser også Europas grenser. Det vi har gjort helt til nå, skal vi også fortsette med. Man kan sette i gang etterforskninger eller rettssaker, men det vil ikke få meg til å skifte mening.», sa Salvini.

Begge  kritiserer Frankrikes president Emmanuel Macron for hans  positive innstilling til migrasjon. Samtidig er Salvini kritisk til dobbeltmoralen Macron viser ved å holde grensen mot Italia stengt for migranter. Forørvrig gjør Macron det samme med grensene mot Spania. En italiensk meningsmåling som nylig ble gjennomført for TV-kanalen La 7, viste at de to regjeringspartiene Lega Nord og Femstjernersbevegelsen ligger på  rundt 30 %, mens Det demokratiske partiet (PD), som er størst på venstresiden og tidligere var seniorpartner i regjeringen, må nøye seg med en oppslutning på 17,4 %. Regjeringen har med andre ord 60 prosent av befolkningen bak seg.

 

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler