Derfor kommer inflasjonen

bus on road near building at daytime

Amerikanerne hørte ikke mye om inflasjon under den forrige administrasjonen fordi prisene på mat og varer ikke var synkronisert med stigende lønninger som alle demografier likte under president Donald Trumps kick-butt økonomi.

Politikken var i balanse. Regjeringen brukte ikke uforholdsmessig mye penger i forhold til hva økonomien genererte og hvor mye penger onkel Sam brant i utgifter. Virksomheter blomstret under lavere selskapsskatter og et mye lettere regulatorisk preg. Og mens prisene steg i løpet av Trump -året for mange varer, falt de også  for mange, inkludert bensin og energi.  En av de første tingene Joe Biden gjorde da han tiltrådte var å drepe Keystone XL -rørledningen, og uansett hva du personlig synes  når det gjelder miljøet, nå som rørledningen er kansellert, vil  den samme oljen fortsatt være transportert over hele landet, bare med farligere og dyrere midler som tankbiler og jernbane. Å stoppe Keystone stoppet ikke energiproduksjonen i seg selv, men det satte en enorm begrensning.

I tillegg forbød Biden all ny leting etter olje og gass på føderale land, samtidig som han re-inngikk noen globalistiske avtaler som også kommer til å påføre kostnader for amerikansk økonomi. På samme tid har Biden og demokrater brukt penger som Amerika aldri har gjort før : Finansdepartementets trykkpresse har jobbet overtid for å ‘generere’ penger for å betale for COVID-19 ‘lettelse’, som inkluderer å betale ned gjeld som demokratstyrte blå byer og stater skylder samt andre favoriserte bestanddeler. Legg til overdimensjonerte arbeidsledighetstrygder som gjør at amerikanerne heller kan bli hjemme og tjene mer i stedet for å få en av rundt ni millioner ledige jobber, og igjen kan du se hvorfor økonomien  er tung og inflasjonen er et like stort problem nå som den var da president Jimmy Carters politikk skapte inflasjonstrykk.

Nå fortsetter Fed -leder Jerome Powell og finansminister og tidligere Fed -leder Janet Yellen å fortelle amerikanerne at inflasjonen er «forbigående», og at den snart vil gå over. Men er det sannsynlig? Nei, det er det ikke, ta et godt eksempel: Kostnaden for en boks tomatsuppe stiger. Du tror kanskje at vi er helt på jordet, men det er vi ikke. Det er ikke bare det at Campbells tomatsuppe går opp i pris, det er  hvorfor prisen stiger – «hvorfor» indikerer hvordan den bredere økonomien er klar til å ta et stort slag økonomisk fordi inflasjonstrykket som skapes av dårlig økonomipolitikk er så sterk.

“Campbells kondenserte tomatsuppe har lenge vært en favoritt blant inflasjonsanalytikere for  å visualisere virkningene av inflasjon over tid i amerikansk økonomi. Det er fordi produktet er definert av sin ikoniske emballasje, en hermetikkboks som inneholder samme mengde kondensert tomatsuppe som den gjorde da produktet først ble introdusert for publikum på slutten av 1800 -tallet, ”iflg nettstedet Political Calculations.  «Denne relative stabiliteten i emballasje betyr imidlertid at Campbell Soup ikke kan skjule at prisøkningene går videre til kundene sine gjennom krymping, slik som mange andre matprodusenter utnytter situasjonen ved å beholde de samme prisene på varene sine, men redusere mengden i dem.»  «Når inflasjonen øker, så øker kostnadene for det de må betale for å lage og transportere varene sine til forbrukere, slik at Campbell’s øke prisene for å kompensere.»

«Det er det som skjer nå. Campbell Soup har bekreftet at det øker prisene på tvers av produktlinjene. »   Forstår du logikken? Fordi alt om Campbell-supper er så kostnads-til-produkt-forhold-begrenset, når selskapet må  heve prisene, er det fordi kostnaden for å lage samme mengde suppe stiger. Det er en stor kostnad/inflasjonsberegning, og en som uten tvil beviser at det nåværende inflasjonstrykket er systematisk i alle bransjer, og at det bare kommer til å bli verre.

 PoliticalCalculations.Blogspot.com, NewsTarget.com

Relaterte artikler