Israel med et nytt «usynlig» våpen

blue and white flag on pole

Det nye våpenet er en del av Scorpius elektromagnetiske krigføringssuite, som angivelig er i stand til å hindre fiendens elektroniske evner. Dette våpenet kan skade fly, droner og missiler til tross for dets «myk beskyttelse»-status. Dette er fordi de alle er avhengige av elektromagnetisk energi for å fungere.m

Ifølge Gideon Fustick, markedsdirektør for den israelske forsvarsentreprenøren Israel Aerospace Industries, er målet med Scorpius-missilet å forstyrre fiendens elektroniske sensorer, navigasjon, radar eller andre elektroniske operasjoner ved å levere stråler med energi konsentrert i et begrenset område. Fustick la til at de nye Scorpius-våpnene gir en fordel i forhold til tidligere former for elektromagnetisk krigføring. De sender bare stråler til et spesifikt mål i stedet for å forstyrre uventede objekter.

«Det er et offensivt våpen som ikke sender missiler. Det er ikke et tøft angrepssystem, sa Fustick. «Og likevel er det veldig effektivt til å angripe og deaktivere fiendtlige systemer.» Fustick hevdet at moderne krigføring i økende grad vil fokusere på det elektromagnetiske feltet. «Det er det første systemet som faktisk kan oppdage hva som helst på himmelen og målrette mot flere mål i forskjellige retninger og forskjellige frekvenser samtidig,» sa Fustick ifølge New York Post .

Håndteringen av det elektromagnetiske feltet vil fortsette å være et element i moderne krigføring, så lenge begge sider bruker det elektroniske riket for sine operasjoner. Den globale elektroniske krigføringsindustrien anslås å vokse fra 15,57 millioner dollar i 2020 til 20,82 millioner dollar i 2027.

Relaterte artikler