«Den uvaksinerte pandemien»

grayscale photo of man in plaid shirt and cap standing in front of wooden panel

Det annerkjente medisinske fagbladet «The Lancet» advarer mot historien om den «uvaksinerte pandemien» og peker på den vaksinerte befolkningen som en «relevant kilde til overføring».

 I en tid hvor «helsa passerer» og obligatoriske vaksinasjoner brukes i forskjellige land, advarer det prestisjetunge vitenskapelige tidsskriftet «The Lancet» nok en gang med en  publikasjon  mot mediehistorien om den «uvaksinerte pandemien».  Lancet advarer tvert imot, om vaksinerte personers rolle i spredningen av sykdommen.  «Høye vaksinasjonsrater mot COVID-19 ble forventet å redusere overføringen av SARS-CoV-2 i populasjoner ved å redusere antall mulige kilder for overføring og derved redusere byrden av COVID-19-sykdommen.  Nyere data indikerer imidlertid at den epidemiologiske relevansen til personer vaksinert med COVID-19 øker, sier artikkelen. Günter Kampf, forfatter av teksten, er forsker ved Institutt for hygiene og miljømedisin i Greifswald, Tyskland.

«I Storbritannia ble infeksjonsraten blant  kontakter i samme husholdning eksponert for fullt vaksinerte indekstilfeller beskrevet som å være lik husholdningskontakter  for uvaksinerte indekstilfeller (25 % for vaksinerte mot 23 % for uvaksinerte)»,  heter det i publikasjonen, og siterer en studie der det er vist at  “ 12 av 31 infeksjoner i fullt vaksinerte husholdningskontakter (39 %) oppsto fra fullt vaksinerte epidemiologisk koblede indekstilfeller. Den maksimale virusmengden var ikke forskjellig i henhold til vaksinasjonsstatusen eller typen variant ”.

 Når det gjelder tilfellet med kontinentaleuropeiske land, siterer Lancet-artikkelen en annen studie som sier:  «I Tyskland har frekvensen av symptomatiske COVID-19-tilfeller blant fullt vaksinerte («progressive infeksjoner») blitt rapportert ukentlig siden 21. juli 2021 og var 16,9 % på det tidspunktet blant pasienter 60 år og eldre. Denne andelen øker uke for uke og var 58,9 % den 27. oktober 2021,  noe som gir klare bevis på den økende relevansen av de vaksinerte som en mulig smittekilde ”.

Tilbake til Storbritannia,  hvor offentlige myndigheter allerede fremmer en fjerde dose og tre måneder mellom inokuleringer , er situasjonen lik:  «Mellom uke 39 og 42 ble totalt 100 160 tilfeller av COVID-19 rapportert blant borgere på 60 år eller over. Plus. 89 821 forekom blant de fullvaksinerte (89,7 %), 3 395 blant de uvaksinerte (3,4 %). En uke tidligere  var frekvensen av covid-19-tilfeller per 100 000 høyere blant den vaksinerte undergruppen sammenlignet med den uvaksinerte undergruppen i alle aldersgrupper 30 år og eldre.» .

Når det gjelder Israel, et land som har opprettholdt vaksinasjonsregister i sin befolkning:  «det ble rapportert om et sykehusutbrudd som involverte 16 helsearbeidere, 23 utsatte pasienter og to familiemedlemmer. Kilden var en fullstendig vaksinert COVID-19-pasient. Vaksinasjonsraten var 96,2 % blant alle eksponerte personer (151 helsearbeidere og 97 pasienter). Fjorten fullvaksinerte pasienter ble alvorlig syke eller døde, de to uvaksinerte pasientene utviklet mild sykdom.

Til slutt nevnes  tilfellet med USA, der stater som paradoksalt nok er motvillige til vaksinasjon, som Texas, Florida eller South Dakota, presenterer få tilfeller av smitte i dag, mens  «The Centers for Disease Control and Prevention (CDC) Identifiser fire av de beste fem fylker med høyest prosentandel av fullvaksinerte befolkning (99,9–84,3 %) som «høye» smittefylker.

Gitt denne situasjonen avsluttes artikkelen med en  sterk advarsel:  «Mange beslutningstakere antar at vaksinerte kan utelukkes som smittekilde. Det ser ut til å være grov uaktsomhet å ignorere den vaksinerte befolkningen som en mulig og relevant kilde til overføring”.  Günter Kampf hadde allerede presentert en lignende analyse i et annet meningsnotat publisert for noen dager siden, med tittelen  «COVID-19: Stigmatisering av uvaksinerte er ikke berettiget .»

Relaterte artikler