«Trump-mur» i Frankrike

Franske myndigheter har bygget en ti fots vegg på en Total-stasjon i Calais som brukes av innvandrere som forsøker å gjemme seg på trailere på vei til Storbritannia.

Barrieren blir reist ved en bensinstasjon i Marcel-Doret-området der lastebiler bruker å fylle opp drivstoff før de går til havnen og videre til Storbritannia. Muren er planlagt ferdig innen midten av februar. En  talsmann for Total  bekreftet at barrieren ble bygget på forespørsel fra Calais-prefekturet for å «beskytte kunder, ansatte og innvandrere» rapporterer Daily Mail, hvor lokalbefolkningen sammenligner den med veggen som den amerikanske president Donald Trump ønsker å bygge langs den sørlige grensen av USA for å stoppe massiv ulovlig migrasjon fra Sentral-og Sør-Amerika.

Pro-migrasjonshjelpearbeidere motsetter seg veggen, da de mener at barrieren  er «splittende».  En Calais-basert veldedighetsarbeider som ønsket å være anonym klaget: «Vegggen er stygg og selvfølgelig splittende.» «Dette er veldig politisk – det har som mål å vise desperate folk at de ikke er velkommen her, og at flere og flere vegger og politi vil bli brukt til å holde dem ute.

Det er en anslagsvis 600 mannlige innvandrere som kommer fra Afghanistan, Iran og Syria, og bor på leirplassene rundt havnebyen og venter på å komme inn i Storbritannia – ned fra anslagsvis 10.000 som var tilfelle i den beryktede «Calais Jungle». Det antas å være første gang en vegg har blitt så raskt reist i et hotspot-område for menneskehandel med det formål å stoppe innvandrere som forsøker å reise til Storbritannia.

Ulovlig migrasjon til Storbritannia via Frankrike har figurert  i britiske overskriftene i nesten tre måneder etter at mer enn 500 innvandrere har forsøkt å krysse den engelske kanalen til sjøs, hvorav tre båter som kom til Kent-kysten på søndag alene. Tusenvis  forsøker å komme inn ved å gjemme seg i biler og på ferger hvert år,  noen forsøker til og med  å krysse kanaltunnelen til fots.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler