Med unntak av Spania og Norge

Den tyske regjeringen har bestemt seg for å oppheve  sine koronavirus-relaterte reisevarsler mot EU-stater, med unntak av Spania i tillegg til  Norge. Denne avgjørelsen gjelder fra 15. juni, sa Tysklands utenriksminister Heiko Maas.

Advarslene blir opphevet for land som ikke opprettholder «egne innreiseforbud eller storstilte lockdowns», noe som fortsatt er tilfelle i Spania.  Norge har innreiseforbud. – Spania og Norge vil antagelig tillate turistinngang noe senere. Når de tar den avgjørelsen, vil vi bruke fjerne advarselen umiddelbart, ”sa Maas. Anbefalingen mot å reise til Spania vil avsluttes når landet ikke lenger er i alarmstatus eller innfører karantene for internasjonale reisende. Noen få spesifikke regioner med svært lav forekomst av Covid-19 kan imidlertid åpne igjen tidligere. Maas bemerket at den spanske kongressen onsdag diskuterte en ny utvidelse av alarmen som først ble introdusert i midten av mars og som ble godkjent   til 21. juni.

Tyskland planlegger å erstatte sine reisevarsler med mykere, landsspesifikke retningslinjer som vil bli endret på bakgrunn av hvordan pandemien utvikler seg. Kunngjøringen kommer på et tidspunkt da Spania fremskynder samtalene for å gjenåpne sikre «reisekorridorer» mellom Tyskland og spanske øydestinasjoner på Balearene og Kanariøyene, hvor virkningen av Covid-19 har vært liten. Tyskland er en av de viktigste kildene for turisme til Spania, og den spanske reiselivsnæringen er opptatt av å reaktivere sektoren så snart som mulig i et forsøk på å redde sommersesongen etter tre ødeleggende måneder.

AV:TOM BJØRNØ

Relaterte artikler