Arrestert for drapsforsøk i Alfaz del Pi

Guardia Civil i Alicante har arrestert en 45 år gammel mann, med nederlandsk statsborgerskap, som mistenkt for drapsforsøk. Offeret var en 50 år gammel landsmann, som han tidligere hadde kranglet med på terrassen til en bar. Den antatte gjerningsmannen overlot offeret blødende.

På ettermiddagen den 21. mars startet to personer som satt sammen med andre mennesker, i to tilstøtende barterrasser i  Albir  en diskusjon, ifølge vitner. På grunn av overdreven forbruk av alkohol,   endte det i en kamp mellom de to. Kampen var av en slik voldsomhet at de til og med forårsaket skade på et av etablissementene, ved å bruke møblene som våpen. Den umiddelbare reaksjonen fra vitnene gjorde det mulig for politiet og en ambulanse å komme i tide til stedet, og fant der en 50 år gammel mann med nederlandsk nasjonalitet med et blødende sår i magen, nærmere bestemt i bukhinnen. Agentene observerte spor av blod i fotgjengerområdet utenfor begge lokalene.

Da politiet kom frem, hadde gjerningsmannen stukket av. Sivilgardens etterforskere foretok en nøye undersøkelse av åstedet og tok prøver for å studere og avklare fakta. De fant også en kniv, angivelig brukt av den mistenkte. Offeret ble overført i alvorlig tilstand og gjennomgikk en akuttoperasjon ved Marina Baixa-sykehuset i Villajoyosa. Heldigvis  påvirket knivsåret ingen vitale organer.

På grunn av alvoret i hendelsene var det Guardia Civil i Altea  som hadde ansvaret for etterforskningen, identifisering og lokalisering av den antatte gjerningsmannen. Til å begynne med var forsøkene på å lokalisere rømlingen ikke fruktbare, siden han, med kunnskap om at han var ettersøkt, forlot Spania til sitt opprinnelsesland, Holland. Etter noen måneder, i troen på at han allerede hadde sluppet unna, returnerte den antatte gjerningsmannen til Spania. I oktober i fjor fant etterforskerne ham i en turistleilighet i La Cala i  Benidorm, og arresterte ham for drapsforsøk. Både gjerningsmannen og offeret har en historie med lignende handlinger. Den arresterte ble stilt til disposisjon for Justicia i Benidorm, som har beordret ham løslatt,  men med siktelser.

Relaterte artikler