De få som ødelegger for de mange

Liverpool-supportere feirer seieren mot Tottenham i UEFA Champions League-finalen i Madrid sentrum den 2. juni 2019. (Foto: CURTO DE LA TORRE / AFP/ Getty Images)

Spanias Polica Nacional arresterte minst fem britiske fotballfans rett før Champions League-finalen. Dagen før ble det gjort ytterligere fem arrestasjoner. Bortsett fra disse isolerte hendelsene gikk helgen imidlertid uten store problemer.

En av de som ble arrestert på lørdag ble anklaget for narkotikabesittelse, samt for å ha angrepet en rekke politibetjenter på vei inn på stadion «Wanda Metropolitano», som er hjemsted for Atlético de Madrid. Nasjonalpolitiet rapporterte også å ha arrestert en person som prøvde å fly en drone over Plaza Mayor.

De tre andre  var en del av en gruppe som befant seg utenfor stadion som forsøkte å stjele et videokamera fra  journalister som arbeidet for tv-kanalen La Sexta.

En av de mest alvorlige hendelsene i helgen involverte en Liverpool-fan på rundt 30 år, som feiret 2-0-seieren i Madrids sentrale Puerta del Sol. Han ble arrestert av Policia Local i Madrid etter at han onanerte offentlig, samt angrep en italiensk turist og en rekke offiserer. Den italienske turisten sa til politiet at den samme mannen prøvde seg på henne, og da hun protesterte, fikk hun et slag som slo henne til bakken. Offeret måtte behandles av et ambulanseteam etter at hun slo hodet i fallet.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler