Villedet Trump-administrasjonen

oval brown wooden conference table and chairs inside conference room

En ny bok fra en undersøkende australsk reporter dykker ned i hvordan Dr. Anthony Fauci angivelig villedet Trump-administrasjonen angående gain-of-function-forskning i Kina . 

«Faucis offentlige opptreden som en forsiktig medisinsk fagperson blir imøtegått av hans aktive og sentrale rolle i å sette i gang eksepsjonell forskning i USA etter forbudet som ble innført i Obama-tiden, sammen med sin rolle i finansiering av koronavirusforskning i Kina i usikre laboratorier. Laboratorier som etterretningsbyråer mistenker kan ha utløst pandemien,» beskriver Sharri Markson i sin nye bok,» What Really Happened In Wuhan .»  Boken ble utgitt sent i forrige måned og beskriver hvordan Fauci prøvde å overbevise stabssjef Mark Meadows i Det hvite hus om å returnere midler til et forskningsprosjekt i Kina, som ble drevet av en amerikansk ideell organisasjon kalt EcoHealth Alliance. Finansieringen til EcoHealth ble plutselig avsluttet i fjor etter et tiår med prosjektet som studerte flaggermus i Kina for å identifisere koronavirus. 

«Tony, du må ta det opp med sjefen. Det er Meadows som styrer dette,» sa tidligere helse- sekretær Alex Azar til Fauci, etter at direktøren for «National Institute of Allergy and Infectious Diseases» klaget over den plutselige stansen av midlene, ifølge utdrag av boken gjennomgått av Fox News.  Fauci hadde «ingen betenkeligheter» i møte med Meadows for å prøve å omgjøre EcoHealth-avgjørelsen, «selv om det nå var offentlig at denne ideelle organisasjonen hadde finansiert Wuhan-laboratoriene med å drive funksjonell forskning på koronavirus i den samme byen der pandemien startet. » «Fauci nektet å kommentere, men kilder som er kjent med klagen hans, sier at han tok opp en sak basert på mangel på prosess, snarere enn et personlig forhold til Daszak,» heter det i boken, og refererer til presidenten i EcoHealth Alliance, Peter Daszak. 

Tidligere president Barack Obama hadde stanset føderalt finansiert gain-of-function-forskning i 2014, men NIH opphevet forbudet i 2017 .  NIH -direktør Francis Collins formaliserte samarbeidet med Chinese Academy of Military Science i 2015, ifølge boken, og deltok blant annet på et bilde sammen med Chinese Academy of Military Sciences president. Boken bemerker at Collins sendte Fauci en e -post i april 2020 og sa at alle påstander om laboratorielekkasje av viruset var en konspirasjon. «E-posten fikk tittelen ‘konspirasjon får fart’ og den inkluderte en lenke til kommentarer  fra Fox News-verten Bret Baier om at flere kilder hadde fortalt ham at viruset kunne ha sin opprinnelse i et Wuhan-laboratorium før det lakk ut ved et uhell. Kanskje ledelsen ved NIH så på dette som uskyldig internasjonalt samarbeid,» heter det i boken.  «I så fall var dette naivt. USA var fullstendig klar over de iboende risikoene ved den typen dual-use-forskning der Kinas president Xi Jinping også engasjerte seg. Det virket som om helse-, vitenskaps- og til og med forsvarssamfunnet var blind for disse alvorlige bekymringene for nasjonal sikkerhet og biosikkerhet, sammen med Kinas åpenbare tyveri av amerikansk intellektuell eiendom. «

Markson snakket også med Trumps utenriksminister Mike Pompeo, som ikke nevnte Fauci i kommentarene, men gjorde det klart at han beskyldte NIH og andre amerikanske helsemyndigheter for finansiering til Wuhan Institute of Virology.   «Det som er klart for meg er at folkene ved NIH og helsepersonell i USA som hadde tilsyn med de amerikanske forskerne som arbeidet på dette laboratoriet, også visste at dette laboratoriet ikke oppfylte strenge nok sikkerhetsstandarder, standardene som vi ville hatt ved et amerikansk laboratorium  eller et britisk, fransk, australsk eller japansk anlegg, «sa han. «Det virker som om det reiser seg veldig mange spørsmål om fravær av tilsyn og risikoen knyttet til det.»

Boken beskriver også at høytstående embetsmenn i Det hvite hus ble sjokkert over å få vite at Fauci hadde opphevet forbudet mot funksjonell forskning tilbake i 2017, og «de var enda mer overrasket over å oppdage at han visste så mye om forskningen i Wuhan, men sa aldri et ord da pandemien utviklet seg. » Trumps fungerende stabssjef, Mick Mulvaney, som var til stede på alle møter i de tidlige stadiene av pandemien, «sa at Fauci ikke en gang nevnte gain-of-function-forskningen som byrået hans hadde finansiert ved Wuhan Institute of Virology,» ifølge boken. 

«Jeg husker ikke at han sa noe slikt, og absolutt ikke at han kan ha vært involvert i det,» sa Mulvaney til Markson. «Jeg ble overrasket over å nylig få vite om sammenhengen. Ærlig talt skulle jeg ønske jeg hadde visst om det, ettersom det klart ville ha registrert seg som en mulig kilde til partiskhet i Faucis bidrag til debatten. Sagt på en annen måte: Jeg visste at Navarro hatet kineserne , så jeg visste å ta hans innspill på, for eksempel, reiseforbudet, med skepsis. Jeg visste ikke om Faucis engasjement i forskningen i Kina. Det ville absolutt ha påvirket vekten vi ga noen av hans bidrag. »  Selv om Fauci ikke fortalte de øverste tjenestemennene i Trump-administrasjonen om finansiering av funksjonell forskning, viste e-postmeldinger via en FOIA-forespørsel at Fauci var bekymret for det faktum at NIH finansierte slike prosjekter, heter det i boken.  «Fauci var tydelig bekymret i de aller første dagene av utbruddet over at byrået hans hadde finansiert forskning ved Wuhan Institute of Virology, kanskje til og med finansiering av laboratoriet som forårsaket pandemien. Han hadde grunn til å være ekstremt bekymret, gitt at forskere fortalte ham at Covid-19 kan ha blitt genetisk endret, «skriver Markson. 

Fauci har nektet for å ha finansiert slik forskning som skaper nye dødelige virus og ble til og med grillet av senator Rand Paul om finansieringen denne sommeren.  «Du tar et animalsk virus og øker dets smittbarhet til mennesker. Du sier at det ikke er funksjonell oppnåelse?» sa Paul til Fauci under en senatshøring i juli.  «Det er riktig, og senator Paul, du vet ikke hva du snakker om, helt ærlig, og jeg vil si det offisielt,» svarte Fauci.  Dr. Richard Ebright, en molekylærbiolog ved Rutgers University, har også anklaget Fauci for å lyve om gain-of-function-forskning, med boken om at Fauci egentlig er «far til gain-of-function research», ifølge Ebright.  «Ingen mennesker på planeten har gjort mer enn Anthony Fauci for å muliggjøre, utvide og unnskylde denne type forskning,» sa Ebright.

kilde: foxnews.com

Relaterte artikler