Qatar best i luften og på bakken

Qatar Airways inntar førsteplassen, foran Lufthansa (Tyskland) og Etihad Airways (UAE), når AirHelp Score 2018 på nytt har rangert luftfartsindustrien på verdensbasis. Bedre punktlighet og behandling av krav fra passasjerer betyr at Qatar Airways dytter Singapore Airlines ned fra 1. til 4. plass av de totalt 72 flyselskapene som er med i 2018. De fem flyselskapene rangert dårligst i verden er Air Mauritius, Easyjet, Pakistan International Airlines, Royal Jordanian Airlines og WOW Air. Norwegian er å finne på en 12. plass, og er dermed Nordens beste flyselskap i rangeringen. SAS finner vi  på en 36. plass. SAS scorer dårligere på punktlighet og service enn Norwegian, men er langt bedre på håndtering av klager fra passasjerer.  Årets AirHelp Score viser at når konkurransen blir tøffere mellom flyselskapene, vil de som setter passasjerene først vinne. Flyselskapene har lenge fokusert på å kutte kostnader og mange har oversett behovene til kundene sine, noe som straffer seg.

Pa bakken vinner og gulfstaten Qatar.  Passasjerene opplever Hamad International Airport i Doha som best, mens Athen International Airport og Tokyo Haneda International Airport følger på de neste plassene. Nederst på listen finner vi London Stansted Airport og Kuwait International Airport. Stavanger Sola kan skryte av å være Nord-Europas best rangerte flyplass, med en hederlig 18. plass av de 142 flyplassene som er med på verdensbasis. Dermed slår de både Trondheim Værnes (34. plass), København Kastrup (59. plass), Bergen Flesland (76. plass) og Oslo Gardermoen (78. plass). Stockholm Arlanda kommer helt nede    124. plass på AirHelps ranking, og er svakest av hovedstadsflyplassene i Norden.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler