Truer med atomvåpen

white and red space ship scale model

Global Times, et av propagandaorganene til det kinesiske kommunistpartiet (KKP), har utstedt en trussel mot USA som advarer om at hvis de prøver å forsvare Taiwan, vil troppene deres utsettes for et atomangrep.

Ifølge   Taiwan News -rapporter ble truslene fra Global Time,  publisert i en lederartikkel torsdag 14. oktober.  Sist tirsdag sa John F. Kirby, Pentagon pressesekretær,  under en pressekonferanse  at  uopphørlige kinesiske militære aktiviteter gjennom inntrenging av militære fly inn i Taiwan Air Defence Zone (ADIZ), er for å “skremme og legge press på Taiwan”, og at slik oppførsel er «destabiliserende» og øker sjansene for «feilberegning». Han understreket også at USA fortsetter å støtte Taiwan mot Kinas militære trusler. «Vår forpliktelse overfor Taiwan er bunnsolid og bidrar til å opprettholde fred og stabilitet på tvers av regionen og i regionen,» sa Kirby.

Med henvisning til disse uttalelsene skrev Global Times  torsdag i sin lederartikkel at begrepet «solid as a rock», som ofte brukes av USAs regjering, kan tjene til å «lure og oppildne radikale krefter i Taiwan», men det tjener ikke til å avskrekke fastlands -Kina. «Øysamfunnet bør advares om at det er bedre å ikke tro på det» steinharde «løftet fra USA, fordi Washington aldri vil kjempe til døden med fastlands -Kina,» og at det bare er «å spille geopolitiske triks.» «La oss si det rett ut: USA har mistet styrken til å gjøre noen» bunnsolide» forpliktelser overfor Taiwan, skrev Global Times, og advarte om at «å sende amerikanske marine- og luftstyrker for å forsvare Taiwan ville bety et dødelig slag for amerikanske soldater,» og bemerket at Kina har «atomkraft» med ballistiske rakettangrep mellom interkontinentale avstander.

Kinesiske medier sa også at «fastlands -Kina er fast bestemt på å forsvare nasjonal suverenitet og territoriell integritet og oppnå nasjonal gjenforening», så de var villige til å «kjempe til døden» mot alle som utfordrer og hindrer dem. Avisen sammenlignet til og med hva som ville skje når Kina tar beslutningen om å forene Taiwan med makt, med det han kalte «en moderne versjon» av Nanjings fall under den kinesiske frigjøringskrigen (1946-49). «På det tidspunktet vil det å forlate Taiwan være USAs uunngåelige valg.»  «Fastlands-Kina er fast bestemt på å velte de taiwanske myndighetene og knuse den såkalte «bunnsolide» forsikringen fra USA, og advarer om at de som «splittet Kina aldri vil finne en fredelig vei til målet sitt.»  KKP hevder suverenitet over øya Taiwan, som Kuomintang etablerte som uavhengig fra fastlands -Kina under borgerkrigen 1949 og har vært det siden den gang. Taiwan, i motsetning til det kommunistiske diktaturet, opprettholder et demokratisk system, men er bare anerkjent som et uavhengig land av bare 15 nasjoner i verden, på grunn av politisk press fra det kinesiske regimet.

Kilde: tierrapura.org

Relaterte artikler