Saksøker AstraZeneca

person holding black and orange plastic toy

EU-kommisjonen jobber med rettslige skritt mot AstraZeneca for å ikke ha overholdt den avtalte leveransen av Covid-19-vaksinen til EU, sier kilder til avisen ‘Politico’.

En EU-tjenestemann som var involvert i samtaler med vaksineprodusenter bekreftet dette og forklarte at nå må EU-statene avgjøre om de vil delta. Det handler om å møte leveranser i slutten av andre kvartal, sier han.  Vaksineprodusenten har allerede blitt kritisert for å kutte forsyninger flere ganger til nivåer som er mye lavere enn lovet, og det er grunnen til at mulige rettslige skritt også har blitt diskutert tidligere.  

Ifølge kilden sitert av ‘Politico’, på et møte med ambassadører på onsdag, sa de fleste EU-land at de ville støtte saksøkingen mot selskapet . I sin kontrakt med EU lovet  selskapet å gjøre en innsats for å levere 180 millioner doser vaksiner i andre kvartal, til sammen 300 millioner i perioden desember til juni. Imidlertid sa selskapet i en uttalelse 12. mars at målet ville være å levere bare en tredjedel av dette antallet.

AV: TOM BJØRNØ

Relaterte artikler