Hva skjer hvis Kina invaderer Taiwan?

group of men walking

Da Donald Trump var i Det hvite hus, passet han tett på den kinesiske regjeringen, og tvang Beijing til å komme til forhandlingsbordet angående handel og andre spørsmål mens han blokkerte det kommunistiske regimet for sensitiv amerikansk teknologi.

Samtidig fornyet Trump tidligere amerikanske forsvarsavtaler med Taiwan fordi det er et demokrati og fordi kineserne regelmessig truet med å invadere øynasjonen – selv om truslene opphørte i løpet av den 45. presidentperioden. Nå er Joe Biden president og det blir ganske tydelig at kineserne ikke frykter eller respekterer Trumps etterfølger. Hvordan vet vi det?  Fordi truslene mot Taiwan er  gjenopptatt igjen, så vel som militær oppførsel som skremsel. Dessuten fortsetter kineserne å bygge sine evner spesifikt for å invadere øya, som regimet anser som en ‘frafallen provins’, selv om den en gang regjerende regjeringen i Kina flyktet dit etter å ha tapt en borgerkrig mot Maos kommunister.

Daily Mail rapporterer om noen rystende nye detaljer : Kina har advart om at tredje verdenskrig kan utløses ‘når som helst’ etter at det sendte dusinvis av krigsfly inn i Taiwans luftrom. En artikkel i den statstøttede avisen Global Times hevder at samspillet mellom USA og Taiwan var så «frekt» at situasjonen «nesten har mistet handlingsrom og er på kanten av en face-off.»  Den hevdet at folket i Kina var klare til å støtte en all-out krig med USA, og advarte øynasjonen mot å «leke med ilden.» En krig, som ser ut til å vokse nærmere og nærmere med Kinas daglige provokasjoner, ville ikke bare fange USA og Taiwan, men også omfatte Australia, India og Japan.

Dessverre har både Kina og USA et sterkt insentiv til å sette i gang en krig for å distrahere sine befolkninger fra sin egen mislykkede politikk. Kinas forgjeldede eiendomsutviklere   imploderer, med nå ytterligere to eiendomsutviklere (utover Evergrande) som ikke klarer å betale obligasjoner. Som CNBC rapporterer, er Fantasia Holdings ute av stand til å innfri en obligasjonsbetaling på 206 millioner dollar, og aksjene er suspendert. Dette er den tredje eiendomsutvikleren som begynner å implodere i Kina, og det er nesten helt sikkert mye mer som kommer.  Kina kan for øyeblikket heller ikke å opprettholde sitt eget strømnett, noe som fører til nedleggelse av betydelig produksjonskapasitet. 

USA kan i mellomtiden ikke holde sin egen oppblåste regjering i drift uten å skrive ut billioner dollar hver måned. Det er som om begge nasjoner drives av finansielle brannstiftere som er i en konkurranse om hvem som kan brenne ned sitt eget land først. Kriger lar regjeringer erklære nødssituasjoner og gripe hjemmemakten mens de skaffer seg ytre fiender i et forsøk på å samle befolkningen. Kriger endrer fortellingen fra: «Hvorfor prøver regjeringen vår å drepe oss?» til, «Hvorfor prøver fienden å drepe oss?»

Ledelsen i både Kina og USA trenger sårt en krig akkurat nå, og Kina provoserer det ved å fly 50+ krigsfly inn i Taiwans suverene luftrom. Fordi USA trenger å forsvare Taiwan og beholde det som en strategisk partner som er geografisk nær Kina, vil Amerika bli tvunget til å forsvare Taiwan mot Kinas aggresjon, selv under Biden. Dette kan lett eskalere til en varm krig – eller til og med en atomkrig – som veldig raskt vil fremkalle svar fra India, Australia og Japan, tre nasjoner hvis eksistens er alvorlig truet av Kinas ekspansjonistiske ambisjoner.

USA forbeholder seg retten til å gjengjelde mot Kina med atomvåpen, inkludert små taktiske atomvåpen. I påvente av dette vil Kina sannsynligvis prøve et EMP -angrep på det kontinentale USA, kombinert med et cyberkrigsangrep for å lamme USA sitt strømnett. Svaret mot Kina vil nesten helt sikkert inkludere bruk av hemmelige banevåpenplattformer, værvåpen og mulige til og med angrep rettet mot den svært sårbare Three Gorges-dammen. Hvis demningen kollapser, faller KKP i ruin. (Kinas innenlandske matforsyning svikter allerede raskt, og hvis demningen svikter, vil den utslette et stort stykke jordbruksland …)

Skulle noe av dette eskalere, er virkeligheten den at Kinas eksport til USA og resten av verden ville stoppe øyeblikkelig , og kutte omverdenen fra Kinas sjeldne mineraler, forsyningslinjer for mikrochips, forbruksvarer, reservedeler, matingredienser, legemidler og så videre. I hovedsak vil USA og Europa lide enormt under en slik kollaps av   forsyningskjeden. Det er ikke engang klart om vi kan beholde vårt eget strømnett under slike omstendigheter, siden strømnettkomponenter trenger reservedeler. Og de fleste av disse delene kommer fra Kina.

Det er et faktum at løgnene om covids opprinnelse fortsetter og avdekkes for hver dag. Historien om våtmarkedet i Wuhan har falt, og verden vet nå sannheten om at Kina konspirerte med forræderiske amerikanske «tjenestemenn»  Disse avsløringene presser Kina inn i et hjørne der det kan bli tvunget til å provosere fram en internasjonal krig for å unngå å bli holdt ansvarlig for hele den globale plandemien. Kriger kan unngås hvis nasjoner velger å avverge dem, men i dette tilfellet sitter vi fast med nasjoner som åpenlyst jobber mot global krigføring som en måte å dekke sine egne forbrytelser og fiaskoer på.  

Kilder: NavalNews.com, DailyMail.co.uk

Relaterte artikler