Åtte av ti døde var fullvaksinert

person holding white ballpoint pen

80 prosent av menneskene som døde av koronaviruset i Portugal i oktober ble fullvaksinert, ifølge offisielle tall. Til tross for dette, fortsetter landets helsedirektorat å hevde at tallene viser effektiviteten til vaksiner når det gjelder dødelighet.

«Når det gjelder dødsfall fra covid-19, tatt i betraktning vaksinasjonsstatusen, ble det funnet at i oktober måned (mellom 1. oktober og 31. oktober 2021) var det 132 dødsfall (80 prosent) hos personer som var fullvaksinert mot covid-19 og 33 dødsfall (20 prosent) hos uvaksinerte eller ufullstendig vaksinerte personer, heter det i rapporten. I samarbeid med Ricardo Jorge National Health Institute har General Health Directorate publisert en ukentlig rapport om situasjonen rundt pandemien. Målet med overvåkingen er å kontrollere enkelte offisielle indikatorer som ikke må overskrides og om nødvendig varsle helseorganisasjoner. Antallet nye infeksjoner viser en sterk stigende trend, melder det portugisiske generaldirektoratet for helse.

Relaterte artikler