Høyesterett i Katalonia opphever portforbud

brwon and black cathedrla

I Spania har Høyesterett i Catalonia nok en gang opphevet portforbudet i 43 kommuner i Catalonia, inkludert store byer som Barcelona, ​​men opprettholder det på 19 steder.  El Tribunal Superior de Justicia de Cataluña (TSJC) har igjen avvist portforbudet i 43 kommuner i Catalonia denne mandagen, og opprettholder det på 19 lokaliteter, slik det nå er etablert. Med det nye vedtaket er de fire provinshovedstedene ekskludert fra nattestengingen. Regionalregjeringen ønsket å forlenge portforbudet for katalanske kommuner med mer enn 20 000 innbyggere med en indeks høyere enn 125 tilfeller diagnostisert per 100 000 innbyggere i løpet av de siste syv dagene, etter at TSJC  torsdag avslo at dette skulle gjelde det for kommuner med mer enn 5000 personer. Den katalanske ledelsen presenterte imidlertid fredag ​​den samme helserapporten som den leverte tirsdag, til tross for at epidemiologiske data allerede var bedre i store deler av territoriet, og Barcelona og åtte andre kommuner var under terskelen som ble etablert for å anvende tiltaket.

Magistratene påpeker i sin resolusjon at en del av kommunene med mer enn 20 000 innbyggere som regjeringen ønsket å anvende portforbudet, ikke nådde en indeks som var høyere enn 125 saker per 100 000 innbyggere , «slik at den ifølge sine egne premisser fortsatt ville være mer unødvendig og uforholdsmessig portforbud ”. Denne mandagen hadde 20 av de 62 kommunene foreslått av regjeringen en lavere forekomst enn 125 tilfeller. Forespørselen fra Generalitat hevdet viktigheten av å stenge om natten for å «begrense» de sosiale interaksjonene som skjer om natten, noe som domstolen mener bør oppnås med kontroll av offentlig orden. «Kontrollen av sosiale interaksjoner anses ikke strengt som et sanitær kriterium», avslutter domstolen, som påpeker politiets operasjoner for å forhindre overbefolkning: «For å håndheve tiltakene for sosial avstand og bruk av en maske,   betyr like effektivt og er mindre skadelig for grunnleggende rettigheter og offentlige friheter ”.

Relaterte artikler