Ekstra skatt for uvaksinerte

person holding paper near pen and calculator

Midt i «Omicron-varianten»-skandalen, hvis farlighet fortsatt er ukjent, sa den greske statsministeren at borgere over 60 år må vaksineres. Hvis de nekter, forsikret Kyriakos Misotakis at de må betale et «gebyr» hver måned. Og summen er ikke en endring. 100 euro i måneden vil måtte betale «opprørerne» hver måned.

«Det er ikke en straff, jeg vil si det er en helseskatt,»  sa statsministeren . I motsetning til skatter forutsetter avgifter et vederlag. Det vil være viktig for Mosotakis å fortelle offentligheten om hensynet det viser til. Per i dag er 83 % av de over 60 i Hellas allerede vaksinert, men regjeringen håper å få tall som for Portugal, som overstiger 98 %. I følge en undersøkelse publisert  av en journalist i lokale medier har omtrent 100 000 grekere forsøkt å bestikke de ansvarlige for å utføre  injeksjonen . Tanken var å motta fysiologisk saltvann i stedet for de tradisjonelle dosene som forsøker å redusere virkningen av koronaviruset.  Presset (utpressing snarere) for at folk skal vaksinere seg i Hellas har pågått lenge.

I to uker nå ,  vil ikke uvaksinerte kunne komme inn på lukkede steder som restauranter, treningssentre, kinoer eller museer, selv ikke med en negativ PCR-test om dagen. Viljen til eieren av den private virksomheten spiller ingen rolle. Staten bestemmer. Frem til begynnelsen av november, med et ikke-reaktivt resultat, kunne folk få tilgang til disse stedene, men restriksjonene var økende, inntil den nåværende absurditeten av boten for eldre. For de lokale myndighetene står Hellas i disse dager overfor det de kaller en «pandemi av uvaksinerte».

Relaterte artikler