Språkkamp i Valencia

Partido Popular i Valencia, ledet av Carlos Mazón fra Alicante , vil gi juridisk støtte til familier som nektes språklig fordypning i Valenciaregionen. Dette ifølge talskvinnen for den PP sin gruppe i Valencias domstoler,  Beatriz Gascó , etter møte med medlemmer av utdanningsmiljøet.  PP vil stå til tjeneste for mødre og fedre som ønsker å anke språkprosjektene til skoler som bryter loven.

Opprinnelsen til dette initiativet ligger i det faktum at familier, lærere, direktører og inspektører har uttrykt bekymring, ifølge PP, fordi skoler ignorerer de siste kjennelsene fra Høyesterett i Valencia (TSJ) «, som setter kriteriene for å opprettholde proporsjonalitet mellom spansk og valenciansk. Noe som Beatriz Gascó bekrefter og sier at Valencias regjering, ledet av sosialisten Ximo Puig , «ikke bare kopierer katalansk språklig modell , men unnlater også å overholde rettsavgjørelser». PP fastholder at den valencianske regjeringen , hvis utdanningsminister er Vicent Marzà (Compromis), ikke har gitt noen instrukser om å etterkomme kjennelsen fra TSJCV.   «Mange sentre – sier Gascó – underviser ikke i kjernefag på spansk og proporsjonaliteten til spansk med hensyn til valenciansk er uendelig mindre enn det reglene indikerer, i noen tilfeller i strid med loven om flerspråklighet.»

Kort sagt, det PP fordømmer, er en melding   utstedt fra Generalitat Valenciana ved Puig og Marzà,   « som gjør det umulige  å oppnå, de facto, en språklig fordypning som er i samsvar med loven ». Og det er dette PP ønsker å unngå, ifølge   Beatriz Gascó , som også har uttalt at «vi kommer ikke til å la det Valencianske samfunnet følge det  som skjer i Catalonia når det gjelder utdanning.»  Derfor truer en ny språkkamp , ​​selv om scenen denne gangen ikke vil være i klasserommene, men i domstolene, der PP har til hensikt å dirigere alle saker som etter det juridiske kabinettets mening kan være påståtte brudd på loven.

Relaterte artikler