Alt skyldes «klimaendringer»

tilt-shift lens photography of fire ember

Statsminister Pedro Sánchez skyldte på» klimaendringer » og » global oppvarming » på   denne søndagen i Ávila som ansvarlig for den alvorlige brannen som har herjet provinsen i en uke. En brann som imidlertid ble startet av et kjøretøy på veien som begynte å brenne.

– Dessverre begynner branner, så vel som andre naturkatastrofer som vi har lidd i år i vårt land, men som vi også har sett i andre europeiske land, å være en vanlig trend. Og hver gang med større  frekvens over tid og med større konsekvenser og større innvirkning på territoriet, » forsikret Sánchez i sin uttalelse fra Ávila. «Dette har mye å gjøre med den globale oppvarmingen av planeten og med klimaendringer ,» forklarte Sánchez under sitt besøk i det berørte området denne søndagen. En litt overraskende forklaring, hvis man tar hensyn til de sanne omstendighetene rundt starten av flammene.

Brannen oppsto sist lørdag 14. august. En sjåfør måtte parkere bilen på siden av en fylkesvei etter at en mekanisk feil forårsaket en motorbrann . Flammene spredte seg raskt i hele bilen, noe som endte med å tenne et område med tørr vegetasjon veldig nær veien.  Derfra, og i hetebølgen, spredte brannen seg raskt over de 22 000 hektar som brannen allerede har ødelagt. Imidlertid har Pedro Sánchez ønsket å knytte denne brannen til det økologiske spørsmålet, noe som passer perfekt i hans ideologiske agenda.

Kilde: okdiario.com

Relaterte artikler