Kreves utlevert fra Spania

Han er den «viktigste tilretteleggeren for statskupp, terrorhandlinger og kriminell vold,» sa president Maduro, og refererte til resultatene av en etterforskning utført av justisministerens kontor i Venezuela.  

Onsdag 14. juli 2021 kunngjorde Venezuelas president Nicolas Maduro at hans administrasjon vil be Spania om å utlevere Leopoldo Lopez, en opposisjonell  som av venezuelanske myndigheter er knyttet til organisering av voldelige operasjoner og kriminelle gjenger i Caracas City. Han er den «viktigste tilretteleggeren for statskupp, terrorhandlinger og kriminell vold … Vi vil be om at han blir utlevert, og vi forventer at den spanske regjeringa respekterer folkeretten og ikke vil være medskyldig i terrorisme og vold mot freden i Venezuela,» sa den venezuelanske presidenten. «En god del av terrorangrepene ble forberedt, finansiert og rettet gjennom virtuelle midler fra Madrid,» la Maduro til og henviste til resultatene av en etterforskning utført av justisministerens kontor.

Den venezuelanske presidenten minnet også om at opposisjonen kan fremme forskjellige politiske forslag, men uten å gjøre seg skyldig i å destabilisere landet.

«En ting er å ha politiske, ideologiske og diplomatiske forskjeller. Men noe helt annet er å planlegge og finansiere vold og terrorhandlinger, noe som er fullstendig bevist,» forklarte Maduro og understreket at «det vil ikke være straffrihet, men rettferdighet for fred mot fortsetter i Venezuela,» la han til. I 2014 ble Lopez stilt for retten tiltalt for å organisere «Guarimbas«, som er raske voldsutbrudd i urbane områder.   Dommerne dømte denne USA-støttede opposisjonspolitikeren til husarrest. Under kuppforsøket i april 2019 brøt han imidlertid denne bestemmelsen og forlot hjemmet sitt for å gå under jorda. Han søkte tilflukt i den spanske ambassadørboligen i Caracas og ble der i ett år. Deretter flyktet han til Spania, hvor han har oppholdt seg fram til i dag for å unndra seg straff i hjemlandet.

Kilde: telesur.net

Relaterte artikler